27 / 04 / 2024

Asgari ücret zammında ilk sinyal verildi! Oran belli oldu! Bu rakamı gören asgari ücretliler havalara uçacak!

Asgari ücret zammında ilk sinyal verildi! Oran belli oldu! Bu rakamı gören asgari ücretliler havalara uçacak!

Asgari ücret zammı merakla bekleniyor. Milyonlarca kişi asgari ücret ne kadar olacak? diye mera ederken ilk sinyal verildi. Aralık ayında belli olacak zamla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından önemli açıklama geldi. 



Milyonların gözü Aralıkta belli olacak asgari ücrette. Asgari ücretle geçinen vatandaşlar yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Bu kapsamda araştırmalarına devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan önemli açıklama geldi. 

BAKAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Bakan Işıkhan asgari ücreti, hem çalışanı, hem işvereni koruyacak tedbirler alarak artırdıklarını belirterek, ilerleyen zamanlarda enflasyonu da kontrol altına alarak Türkiye’yi yatırım ve istihdam alanlarında daha da iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Asgari ücretin, oybirliği ile hem işçi hem işveren temsilcilerinin desteği ile açıklandığını belirten Işıkhan, “Büyük bir özveriyle, sağduyuyla, ülkemizin bulunduğu koşulları da göz önüne aldığımızda asgari ücret düzeyini arzu edilen noktaya getirdik ve karara bağladık” dedi.

Asgari ücret zammında ilk sinyal verildi! Oran belli oldu! Bu rakamı gören asgari ücretliler havalara uçacak!

ASGARİ ÜCRET İÇİN İLK SİYAL GELDİ!

Merkez Bankası’nın son Enflasyon Raporu’nda enflasyo rakamlarının 2023 yılsonunda orta noktası yüzde 58 olmak üzere yüzde 54 ile yüzde 62 aralığında olacağı tahmin edildi.

Orta Vadeli Program’a (OVP) göre ise bu yıl sonunda enflasyonun yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33 olması bekleniyor.  Bakan Işıkhan’ın TRT Haber’de yaptığı açıklamada, “SSK, Bağkur’a yüzde 38’e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimize yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz” açıklamasını yapmıştı. Bu açıklama ve tahminlere göre asgari ücrete yapılacak zam konusunda pazarlığın yüzde 40-50 arasında yoğunlaşabileceği tahmin ediliyor.

Bu tahminlere göre 3 senaryo üzerinden hesaplama olabilir;

  • Birinci zam oranı yüzde 40 olursa asgari ücret 15 bin 962 lira 80 kuruş olacak.
  • İkinci zam oranı yüzde 45 olursa asgari ücret 16 bin 532 lira 90 kuruş olacak.
  • Üçüncü zam oranı yüzde 50 olursa asgari ücret 17 bin 103 lira olacak.

Bu veriler öngörülen rakamlar olup, kesin oran aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda alınacak kararla netleşecek.

Asgari ücrette formül belli oldu! İşte masadaki rakam

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması!

Geri Dön