25 / 05 / 2024

Asgari ücrete 2 doping! Vatandaşın cebi bayram edecek

Asgari ücrete 2 doping! Vatandaşın cebi bayram edecek

Ekim ayı enflasyonu yüzde 85.51 oldu. Asgari ücret ve memur ile emekliye yeni zam merakla bekleniyor. Emekli, memur ve asgari ücretliye yüzde 5-10 arası bir refah payı düzenlemesi yapılacağı öne sürüldü. İşte tüm detaylar...



Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni yılda yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Asgari ücretliler, memur ve emekliler şimdiden ne kadar zam alacağını araştırıyor. Öte yandan ekim ayı enflasyon rakamı geçtiğimiz günlerde yüzde 85.51 olarak duyuruldu. 

Milliyet'te yer alan habere göre; kasım ve aralık aylarının enflasyonu da netleşince memur ve emekliye yapılacak olan zam da netleşecek. Ancak memur ve emeklilere yüzde 5-10 arası bir sosyal refah payı verileceğine yönelik iddialar gündemde yer alıyor. Peki yeni yılda memur ve emekliler, asgari ücretliler ne kadar zam alacak? Konuyla ilgili olası tahminleri Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk’e konuştu. Kaya şu ifadelere yer verdi: 

“Bütün çalışanlarımızın, yani asgari ücretle çalışanlar, emekli ve memurlarımızın gözü kulağı Aralık ayı sonuna çevrilmiş durumda. Yaklaşık 1.5 aya yakın bir zaman söz konusu. Tarihler 3 Ocak 2023’ü gösterdiğinde TÜİK aralık ayı enflasyon rakamını açıklamasıyla birlikte memur ve emeklilerin alacağı zam belli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön