17 / 06 / 2024

Asgari ücrete 2 doping! Vatandaşın cebi bayram edecek

Asgari ücrete 2 doping! Vatandaşın cebi bayram edecek

Ekim ayı enflasyonu yüzde 85.51 oldu. Asgari ücret ve memur ile emekliye yeni zam merakla bekleniyor. Emekli, memur ve asgari ücretliye yüzde 5-10 arası bir refah payı düzenlemesi yapılacağı öne sürüldü. İşte tüm detaylar...



EMEKLİ VE MEMUR VE ASGARİ ÜCRETLİYE REFAH PAYI GELECEĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ. YILBAŞINDA YÜZDE 5-10 ARASI REFAH PAYI GÜNDEMDE! BUNU NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ? 

Enflasyon rakamının üzerinde hükümet tarafından gerek memur gerekse memur emeklileri, işçi ve Bağkur emeklileri, asgari ücretliye iyileştirme zammını refah payı olarak değerlendirmek mümkün. Bu kesime ve enflasyon rakamının altında kalmaksızın ekonomik göstergeler çerçevesinde bir iyileştirme yapması söz konusu. Bunun içerisinde belli bir oranda iyileştirme ya da refah payı adı altında totale bakıldığında işçinin eline geçen artış bir zam olarak değerlendirilecek. 

EMEKLİ MAAŞI BEKLENTİNİZ NEDİR? 

Şimdi emekli maaşlarına baktığımızda şu an bir memur emeklisinin en düşük maaşı 6 bin 77 lira bu 6 bin 797 liraya yükselmiş olacak. SGK emeklisi 2 bin öncesi 4 bin 687 liradan 5 bin 195 liraya yükselecek. Bağkur emeklisi 2 bin öncesi emekliyse 4 bin 197 liradan 4 bin 652 liraya yükselmiş olacak. 

3 bin 500 lira bizim taban aylığımız. Emekliye zam yapıldığı zaman taban aylığın da artırılması söz konusu olacak .Taban aylık rakamının da enflasyon rakamı oranında yükseltilmesi söz konusu olacak. 

Taban aylığı yukarı çekilmediği takdirde 2 bin öncesi ve 2 bin sonrası emeklilerde makas artmış olacak. Hükümetin de bu konuyu ele aldığını tahmin ediyorum.” 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön