Ekonomi

Asgari ücrete 2023 zammı netleşiyor! 2023 asgari ücret kaç lira olacak? Şimdi bakın!

Asgari ücrete 3. zam gelip gelmeyeceği ve ne kadar zam geleceği son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte ayrıntılar... zam gelip gelmeyeceği ve ne kadar zam geleceği son günlerde sık sık araştırılıyor

Asgari ücrete 3. zam gelip gelmeyeceği ve ne kadar zam geleceği son günlerde sık sık araştırılıyor. Yeni asgari ücretin belli olmasına 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta konuyla ilgili toplanacak.

 

2023 asgari ücretin belli olması için geri sayım başlamışken, milyonlarca asgari ücretli çalışan 'Yeni asgari ücret belli oldu mu, ne kadar zam gelecek?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca asgari ücretli çalışanın merak ettiği ayrıntılar...

Merakla beklenen Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre Temmuz'da yapılan asgari ücret zammının ardından enflasyonda yüzde 1,5 oranında artış kaydedilmişti. Sene sonuna kadar yaşanacak yükselişle birlikte, asgari ücrete yeni zam da masaya yatırılacak.

Milliyet'te yer alan habere göre; milyonlarca asgari ücretli çalışan, enflasyondaki yükselişle beraber 2023 yılında ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Hükümetten açıklamalar gelirken, 'Yeni asgari ücret belli oldu mu, ne kadar zam gelecek?' sorularının yanıtları merak ediliyor. 

ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK? 2022 ASGARİ ÜCRET ZAMMI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merak ettiği 2023 asgari ücret zammına ilişkin açıklamasında  "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz. Onları enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu bizim sözümüzdür." açıklamasında bulunmuştu. 

Açıklanan resmi rakamlara göre, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren asgari ücret rüt 6471 Türk Lirası, net 5500,35 Lirası olarak ödenmeye başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, çarpıcı açıklamalarda bulunmuş ve asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceklerine dikkat çekmişti. 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram da asgari ücret ile ilgili beklentisini açıkladı. "1 Ocak 2023’te yapılacak asgari ücret artışı en az yüzde 40 seviyesinde olacaktır" diye konuşan Muhammet Bayram, "Bu da 5 bin 500 lira olan asgari ücret seviyesinin 7 bin 500 ile 7 bin 750 lira civarına yükselmesidir. Bu seviyenin dahi asgari ücretli için yeterli bir seviye olmadığı." açıklamasında bulundu.  

Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emekli zammı için alarm zilleri çalıyor! En düşük maaş ne kadar olacak?

Bankalar peş peşe açıkladı! Emekli promosyonunda geri sayım başladı...

Maaşlarda Eylül depremi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç lira oldu?