Kent Haberleri

Asgari ücrete ara zam iddiası! Tarih verildi! Tam tamına 3.500 TL...

Milyonlarca vatandaş asgari ücrete zam bekliyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş asgari ücrete 3,500 lira ara zam yapılabileceğini açıklayarak tarih verdi. Asgari ücrete ne zaman zam gelecek?

ürk-İş verilerine göre de temmuzda açlık sınırı 19 bin 234,43 TL’ye yükselerek asgari ücreti aşması gözlerin tekrar asgari ücrete yapılması beklene zam haberlerine çevrildi. Milyonlarca kişi asgari ücrete zam beklerken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan asgari ücretle ilgili kritik açıklama geldi. Karataş, asgari ücrere 3,500 liralık zam beklediğini duyurdu.

ASGARİ ÜCRETTE EK ZAMA İHTİYAÇ VAR

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, asgari ücretin reel değerinin hızla gerilediği ve ek bir zam ihtiyacı ortaya çıktı.

ASGARİ ÜCRETE O TARİHTE ZAM GELİYOR 

Halktv'de yer alan habere göre; milyonlarca kişi asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan son dakika asgari ücret zammı açıklaması geldi. Karakaş Eylül ayına kadar asgari ücrete 3,500 lira zam gelebileceğini söyledi. 

Karakaş’ın yaptığı açıklamalara göre, eğer eylül ayına kadar bir ara zam gerçekleşirse, asgari ücretin 20 bin TL'nin üzerine çıkacak. Hükümetin bu iddialar karşısında  sessiz kalması, asgarü ücretle çalışan vaytandaşların beklentilerin daha da artmasına sebep oldu. 

AÇLIK SINIRI 19 BİN 234,43 OLDU!

Türk-İş  tarfından açıklanan verilerine göre  temmuz ayında açlık sınırı 19 bin 234,43 TL’ye yükselerek asgari ücreti geçti. 

Açıklanan söz konusu raporda, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 62 bin 652,87 TL 'ye yükseldiği belirtildi.

Asgari ücret 3 bin 798 TL, memur emeklisi maaşı 482 TL, en düşük emekli maaşı 391 TL eridi! Maaşlarda büyük kayıp!

Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas açıldı!