Ekonomi

“Asgari ücrete ek zam yok” diyen Bakan Işıkhan’a ünlü ekonomistten davet

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam yapılmayacağını söyledi. Ünlü ekonomist İris Cibre, bu açıklamanın üzerine sosyal medya hesabından Bakan Işıkhan’a bir davette bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün düzenlenen AK Parti'nin Meclis Grup Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada ekonomik verilerin iyiye gittiğini belirtti.  

Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına yönelik soruya, "Düşüncemiz ne ise aynı şekilde devam ediyor. Verilerimiz oldukça güzel geliyor enflasyonla ilgili. Ara zam şu an gündemimizde yok." yanıtını verdi.

Işıkhan, "Emekliye refah payı verilecek mi?" sorusunu ise, "Her şey için çok erken, temmuzu bekleyelim" diye yanıtladı.

YIL SONUNA KADAR YÜZDE 30 DAHA ERİYECEK!

Bakan Vedat Işıkhan’ın bu açıklamaları üzerine ünlü ekonomist İris Cibre,  https://twitter.com/iriscibre X sosyal medya hesabından bir grafik paylaştı. Asgari ücretin yıllara göre açlık ve yoksulluk sınırının ne kadar altında kaldığını gösterdi.

Alım gücünün sene sonuna kadar yüzde 30 daha eriyeceğini belirten Cibre, Bakan Işıkhan’ı asgari ücretlinin gözüne bakarak aynı cümleleri kurmaya davet etti.

İŞTE O PAYLAŞIM VE VATANDAŞIN YORUMLAR 

Borsada oyuncu mu, kumarbaz mı yoksa yatırımcı mısınız?

Ünlü ekonomist sordu: Enflasyon hedefi yüzde 38 ise köprü otoyollara neden yüzde 60 zam yapıldı?

Her gün 2 temettü hissesiyle yatırım formülü…