02 / 05 / 2024

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu

Asgari ücrete Temmuz'da hükümetin ne kadar zam yapacağı, zam yapılırken nelerin göz önünde bulundurulacağı detaylı şekilde incelenip rapor haline getiriliyor. Hükümet zam çalışmasına son şeklini verirken özel sektörden art arda asgari ücrete zam haberleri gelmeye devam ediyor.



Bera Holding, bünyesinde bulunan toplam 4 bine yakın çalışanına yüzde 20+1.000 lira ek zam kararı aldı.

Bera Holding, pandemi ve akabinde Ukrayna-Rusya savaşı ile daha da belirginleşen olumsuz küresel etkiler nedeniyle, ekonomik tablonun ağırlaştığını göz önünde bulundururak çalışanlarına çifte zam yaptı.

Bera Holding, 2022 yılı başında yapılan yüzde 50'lik artışa rağmen, çalışanların maruz kaldığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sonrasında yeni kararlar alındığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm çalışanlarımıza yüzde 20+1.000 TL ilave ücret artışı kararı alınmıştır. Özellikle alt ücret bandında yer alan çalışanlarımızı merkezime aldık. Yapmış olduğumuz bu düzenleme ile düşük bantta yer alan arkadaşlarımızda yüzde 43 gibi değerli bir artış oranına ulaşılmıştır. Yeni düzenleme Ocak 2022'ye kıyasla toplamda yüzde 83'e varan bir artışa denk gelmektedir.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön