03 / 05 / 2024

Asgari ücrete vergi muafiyeti bu hafta Mecliste görüşülecek!

Asgari ücrete vergi muafiyeti bu hafta Mecliste görüşülecek!

Yeni haftada çalışanların gözü ücretlere ilişkin yapılacak düzenlemelerde olacak. Asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta başlanacak.



Yeni haftada çalışanların gözü ücretlere ilişkin yapılacak düzenlemelerde olacak. Sputnik News'te yer alan habere göre; asgari ücrette vergi muafiyetine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta başlanacak. Memurların ek zam talebiyle ilgili de görüşmelerin de bu hafta başlaması planlanıyor.

Asgari ücretten damga ve gelir vergisinin alınmamasına ilişkin düzenleme Meclis gündemine getirildi. 13 maddelik yasa teklifinin görüşmelerine bu hafta başlanacak. Teklifte asgari geçim indirimi düzenlemesine de yer veriliyor. Buna göre artık asgari ücretlilere, vergiler kaldırıdığı için asgari geçim indirimi ödemesi gerçekleştirilmeyecek Brüt ücretleri 5 bin 4 TL'nin üzerinde olanlardan gelir vergisi alınacak. Bu şekilde ücret alanlara, ödedikleri vergi sebebiyle gelirlerinin net asgari ücretin altına düşmemesi için asgari geçim indirimi ödemesi yapılacak.

Asgari ücrete vergi muafiyeti bu hafta Mecliste görüşülecek!

Memur ve emekli̇leri̇n gözü zamda

NTV'nin aktardığına göre, memur ve emeklilerin gözü de maaşlarıyla ilgili yapılacak düzenlemede. Zam ve enflasyon farkına ek olarak bir düzenleme yapılacağı da duyurulmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile memurların kısa sürede görüşmelere başlamasıı öngörülüyor. 

Memur-Sen Ali Yalçın, döviz kurlarındaki yükseliş ve ekonomideki gelişmeleri anımsatarak "Ek zam ile memurun alım gücü yükseltilmelidir" mesajını iletti. Görüşmelerin Ocak ayı maaşlarına ek zammın yansıtılabilmesi için hızla sonuca ulaştırılması planlanıyor. 

Asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön