27 / 04 / 2024

Asgari ücrete zam yolda mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı

Asgari ücrete zam yolda mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı

2023 yılına girerken asgari ücret 5.500 TL iken 8.506 TL’ye çıkarıldı. Yeni zammın hemen ardından 3 ay geçti ve bir zam haberi geleceği haberleri yayıldı. Asgari ücrete gelecek zammın ne kadar olacağı merak konusu oldu. Prof. Dr. Işın Çelebi’nin zam açıklaması ilgi çekti. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıla girerken asgari ücrete zam haberini vermişti. Bir öncesi asgari ücrete yüzde 55 oranında zam yapıldığını açıklayan Erdoğan, bu ücreti 8500 olduğunu belirtişti. Bu süreçte ara zamdan da söz eden Erdoğan’a oklar yöneldi ve ara zam merak konusu haline geldi.

 Asgari ücrete zam yolda mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı

Zam iddiası yeniden gündemde

Artan enflasyon ile asgari ücrete yapılan ciddi zamlar birbirini izlemeye başladı. Her sene başında yapılan zamlar ile ara dönemde de zam haberi geldi. 2023 yılına girerken de Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ara zamdan söz etti. Bu konuda kapıları aralayan Erdoğan’ın yeni zammı ne zaman yapacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. 
Asgari ücretin ara zammı 2022 yılının temmuz ayında başlamıştı ve 4250 TL olan asgari ücret 5500 TL’ye çekilmişti. Bu ücret 2022 Aralık ayında ise 2023 Ocak ayına yansıyacak şekilde 8.506 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücret ile geçinen nüfus sayısının yoğun odluğu Türkiye Cumhuriyeti’nde asgari ücrete ek zam haberi geldi. Eski Ekonomi Bakanı olarak da bilinen Prof. Dr. Işın Çelebi bu konuda açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete yapılacak zammın 8506 TL’den 10 bin TL’ye çıkacağını iddia etti. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön