18 / 05 / 2024

Asgari ücretin işverene etkisi! Asgari ücret işverene ne kadara mal oluyor?

Asgari ücretin işverene etkisi! Asgari ücret işverene ne kadara mal oluyor?

Asgari ücret zammı gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağının yanında asgari ücretin işverene etkisi de merak ediliyor. İşte o detaylar!



ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNİN İKİNCİSİ 14 ARALIK'TA

Asgari Ücret Komisyonu, 2023 yılı için uygulanacak olan asgari ücretlerin belirlenmesine ilişkin çalışmalar çerçevesinde ilk toplantıyı dün gerçekleştirdi. Ev sahipliğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı toplantıya Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlık görevinde bulundu. İşverenler Komitesi'ne de TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık etti. Toplantıda Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı'nın şirketlere dair yaptığı asgari ücret anketini değerlendirdi.

Yapılan bu toplantıda, TÜİK ile Maliye ve Hazine Bakanlığı'nın ekonomik kalkınma konulu bir sunum hazırlanarak, asgari ücretli asgari ücretli çalışan sayısını belirlemesini istedi. 14 Aralık tarihinde yapılacak ikinci toplantıda da iki kurumun rakamları masaya oturulacak.

Asgari ücretin işverene etkisi! Asgari ücret işverene ne kadara mal oluyor?

İşte asgari ücretin işverene ne kadara mal olacağına dair araştırılan detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön