05 / 05 / 2024

Asgari ücretin yeni rakamları ifşa oldu! 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? Hemen yeni maaşa bakın!

Asgari ücretin yeni rakamları ifşa oldu! 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? Hemen yeni maaşa bakın!

Milyonlarca çalışan 1 Ocak 2023 asgari net ve brüt ücreti merak ediyor. Yeni yılın yeni asgari ücreti ne kadar olacağı araştırmaları yapıyor. Peki 2022 yılı için hangi rakamlar konuşuluyor?



Asgari ücretin yeni rakamları ifşa oldu! 2023 te asgari ücret ne kadar olacak? Hemen yeni maaşa bakın!

Sözcü'de yer alan habere göre, birçok kişi asgari ücrete yapılacak zam oranını merak ediyor. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari Ücret Komisyonu, 2023 senesindeki asgari ücreti belirlemek üzere çalışmalarına aralık ayı itibarıyla başlayacak. Yapılacak olan üç toplantının ardından 2023 yılı asgari ücreti belli olacak.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ ALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler, işverenler ve kamuoyunun 2023 senesindeki asgari ücrete yönelik beklentilerini tespit etmek için araştırmalar da başlattı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri de kapsayacak araştırmada, asgari ücret beklentileri de tespit edilecek.

Asgari ücretin yeni rakamları ifşa oldu! 2023 te asgari ücret ne kadar olacak? Hemen yeni maaşa bakın!

ANKET SONUÇLARI PAYLAŞILACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce tamamlanacak olan anket sonuçlarının, komisyon toplantısında kamuoyuyla paylaşılması da hedefleniyor.

Bakanlık, 2022 senesindeki asgari ücreti belirleme sürecinde Türkiye genelinde akademik bir kadroyla araştırmalar gerçekleştirmişti.

ASGARİ ÜCRET HESAPLAMALARINDA SON VERİLER

Sabah'ın aktardığı detaylara göre, asgari ücret hesaplamalarında enflasyon oranları önemli rol oynayacak. Konuya dair, 6 aylık enflasyon verisinde ilk 4 aylık süreç geride kaldı. 5 Kasım tarihinde kasım ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla 5 aylık enflasyon verisi kesinleşmiş olacak.

6 aylık verisi netleştiğinde hesaplar kesin bir şekilde olarak ortaya çıkmış olacak. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ocak zammı ile emekli, memur maaşları ve asgari ücretin enflasyonun üzerinde artış göstermesi de bekleniyor.

Şu ana kadar açıklanan oranlara bakıldığında asgari ücrete yüzde 45-47 oranında zam gelmesi durumunda 7 bin 500 TL - 8 bin TL net ücret gündemde yer alan tahminler arasında bulunuyor.

Kira artışı nasıl hesaplanır? Kira artış oranı yüzde kaç oldu? Yeni kira artış oranı ne kadar?

Milyonlarca çalışana müjde! 1000 TL'lik doğal gaz yardımı yapılacak! Özel sektör çalışanları da faydalanacak...

A101'de çay 39 TL, Elseve şampuan 24 TL, Bebelac sütü 79 TL! A101 kataloğu 28 Kasım 2022 fiyat listesi


Geri Dön