03 / 05 / 2024

Asgari ücretle birlikte hangi kalemler artacak? İşte yanıtı

Asgari ücretle birlikte hangi kalemler artacak? İşte yanıtı

Uzun süredir Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olan asgari ücret zammında yeni gelişmeler yaşanıyor. Asgari ücrete gelen zam ile çok sayıda kalemde de artış olacak. Kıdem tazminatı, GSS primi, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı ile ilgili tüm detaylar...



ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
AK Parti Grup Toplantısında konuşan Erdoğan asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu. Erdoğan "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" dedi.

Asgari ücret zammıyla ilgili  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretin 9 bin lira olması durumunda hangi kalemlerde ne kadar artış yapılacak? İşte haberin detayları...

REFAH PAYI OLUR MU?
' Türk-İş'in 9 bin lira teklifine baktığınızda 9 bin lira olması halinde yüzde oransal olarak 63,6 zamma tekabül ediyor. Dolayısıyla bu 9 bin lira kabul edildiği takdirde refah payının da dahil edildiğini ifade edebiliriz. Asgari ücrete geçen sene yüzde 95 yapıldı ama işverene maliyet yüzde 80 olmuştu. Aradaki yüzde 15 farkı hükümet gelir ve damga farkından vazgeçerek çalışanların daha fazla ücret almasını sağlamak için yapmıştı. Burada aynı yöntem ile işverenlere destek yapılabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön