28 / 04 / 2024

Bankalar son dönemde neden çok daha fazla tüketici kredisi veriyor? İşte yanıtı!

Bankalar son dönemde neden çok daha fazla tüketici kredisi veriyor? İşte yanıtı!

Son dönemde patronların “kredi vermiyorlar” diye şikayet ettiği bankalar, iş dünyasına kredi vermezken, neden tüketici kredilerini artırdı? İşte yanıtı…



Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar hem ticari kredi faizi ile kredi büyümesine yönelik, hem de TL mevduat oranına yönelik getirilen ek menkul kıymet alımları nedeniyle yönünü tüketiciye çevirdi.

Verilere göre tüketici kredisi büyüme hızı yüzde 65,65’e gelen bankacılık sektörünün ticari taraftaki kredi büyümesi ise yüzde 28,85’te kaldı.

Bankalar son dönemde neden çok daha fazla tüketici kredisi veriyor? İşte yanıtı!

Ekonomi gazetesinden Şebnem Turhan’ın haberine göre, bankacılık sektörü makroihtiyati tedbirler sonrası bilançolarını sağlam tutma gayreti içinde.

Son dönemde, ticari kredide kredi faiz oranı ile kredi büyümesine ve TL mevduat oranı hedefine yönelik getirilen ek menkul kıymet alım zorunluluğu bankacılık sektörünün yönünü tüketiciye çevirmesine sebep oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre tüketici kredileri büyüme hızı 13 Ocak haftasında 13 haftalık yıllıklandırılmış olarak yüzde 65,65’e yükselirken, ticari kredi büyüme hızı ise aynı dönemde yüzde 28,85’te kaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön