29 / 04 / 2024

Asgari ücretle ilgili flaş zam açıklaması. Asgari ücret müjdesi geldi

Asgari ücretle ilgili flaş zam açıklaması. Asgari ücret müjdesi geldi

Asgari ücret nalan vatandaşlar, ellerindeki paranın enflasyon karşısında eridiğini dile getirerek temmuz ayında iyi bir zam yapılması gerektiğini belirtiyor. Hükümet cephesinden temmuz ayı için zam açıklaması geldi ancak zam oranı ilerleyen günlerde belli olacak. Hükümetten konu hakkında yeni bir aç



Geçimlerini asgari ücretle sağlayan vatandaşlar enflasyon karşısında aldıkları paranın artık bir etkisi kalmadığını ve önümüzdeki günlerde asgari ücrete ciddi bir zam yapılması gerektiğini vurguladı. Hükümet cephesi de asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti. 

Fakat  asgari ücret zammında henüz rakamlar telaffuz edilmiyor. Vatandaşlar konuyla ilgili hükümet cephesinden gelecek açıklamaları bekliyor. 

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, şu an için rakam vermeyi düşünmediğini belirterek, “Asgari ücretin diğer ücretleri düzenleyici etkisi var. Temmuz’da bunu değerlendireceğiz. Şu anda rakam vermeyi düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuları bir seçim vaadi haline getirmediğini biliyoruz. Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz’da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Habertürk’te canlı yayına katılan Bilgin kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Bakan Bilgin’in açıklamalarından önemli kısımlar şu şekilde:


Geri Dön