17 / 05 / 2024

Asgari ücretle ilgili sıcak açıklama geldi. Mustafa Destici canlı yayında asgari ücret rakamı verdi

Asgari ücretle ilgili sıcak açıklama geldi. Mustafa Destici canlı yayında asgari ücret rakamı verdi

Canlı yayına katılan Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici asgari ücrette beklediği zam oranı açıkladı. İşte o rakam...



Önümüzdeki hatfa salı günü ilk rakamın ortaya çıkması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin ortaya çıkacak rakam üzerinde uzlaşılacağını açıkladı. TBMM Başkanı Mustafa Destici ise bu gece katıldığı canlı yayında asgari ücrete gelmesi muhtemel zam konusunda açıklama yaptı.

KİM HANGİ RAKAMI VERDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücret anketine göre, işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklere sahip kişilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira olurken, CHP'nin 2023 için asgari ücret için 10 bin 128 lira rakamını önermiş, İYİ Parti 9 bin 600 lira olması gerektiğini ifade etmişti. Türk-İş masaya açlık sınırı olan 7 bin 785 liranın kırmızı çizgileri olduğunu açıklayarak otururken DİSK ise asgari ücretin en az 13 bin 200 lira olması gerektiğini ifade etmişti.

YÜZDE 40-50 ZAM OLACAK

Cumhur İttifakı'nın ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise asgari ücret zammı hakkında tarafların uzlaşı içinde olduğunu söyledi. Katıldığı canlı yayında asgari ücret zammının yüzde 40 ile 50 arasında zam görmesini beklediğini kaydeden Destici'nin verdiği rakamlara göre yüzde 40 oranında olursa asgari ücret 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45 oranında zam yapılırsa 7 bin 975 TL'ye, yüzde 50 oranında olur ise 8 bin 250 TL'ye yükselmiş olacak.

TARAFLAR UZLAŞI İÇİNDE

Destici, tarafların uzlaşıya açık olduğunu belirterek "İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikası 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında artış olacağını düşünüyorum. Hükümet, işçi kesimi ve işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön