23 / 05 / 2024

Asgari ücretle rapor parası da arttı! 2023 rapor parası ne kadar oldu? 2023 rapor parası nasıl hesaplanır?

Asgari ücretle rapor parası da arttı! 2023 rapor parası ne kadar oldu? 2023 rapor parası nasıl hesaplanır?

Asgari ücrete gelen zamdan sonra rapor parasında da artış sağlandı. İşte 2023 rapor parasına dair detaylar!



2023 asgari ücrete gelen zamla birlikte geçici iş göremezlik rapor hesaplama tutarları belli oldu. SGK tarafından verilen rapor paraları 2023 yılında yeniden belirlendi. Devlet tarafından sağlanan pek çok farklı kaleme 2023 yılla birlikte güncelleme yapıldı. Asgari ücret, memur ve emekli aylığı derken bu kez de rapor paraları gündeme geldi. 2023 yılı zam oranları 4 Ocak 2023 tarihinde kesinleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile asgari ücrete yüzde 55 memur ve emekli aylıklarına ise yüzde 30 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Yapılan zamlar kapsamında çalışanlara verilen rapor parası da güncellendi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından iş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya analık hallerinde kullanılan hekim ya da sağlık kurulu raporlarına istinaden verilen rapor paralarında artış oldu.

2023 RAPOR PARASI NASIL HESAPLANIR? 2023 RAPOR PARASI NE KADAR OLDU?

Geçici iş göremezlik parası olarak da bilinen ödemeler halk arasında rapor parası olarak bilinmektedir. Çalışan kişilerin iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık durumlarında kurum tarafından belirtilen hekim veya sağlık kurulu tarafından alınan sağlık raporları kapsamında Rapor parası ödenir. Rapor paraları günlük kazançların alt sınırına göre ödenmektedir. Asgari ücrete yapılan yüzde 54.6 oranında zam oranıyla rapor paraları da aynı doğrultuda yükseldi. Rapor parası hesaplamalarında geçerli olan şartlar şu şekilde belirtilmiştir;

  • Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı,
  • Ayaktan tedavilerde de günlük kazancın üçte ikisi olarak ödeniyor,
  • Asgari ücret 2023 yılında yüzde 54.6 oranında zam yaşandı ve rapor paralarında ayakta tedavi için ödenen tutar 223.50 TL olurken yatarak tedavilerde ise 167.68 olarak verileceği belirtildi.

İŞKUR’dan yeni iş ilanları! İş arayanlar bu ilanları sakın kaçırmasın!

Ev hanımlarının eşlerinden harçlık isteme devri kapandı! Her ay maaş alacaksınız! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön