29 / 04 / 2024

Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

Ev sahibi ile kiracı davaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Özellikle bu davalar eski kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanıyor. 



Fethiye Emlakçılar Derneğinin düzenlemiş olduğu geleneksel sektör değerlendirme toplantısının 10’uncusu gerçekleşti.

Fethiye'deki emlakçılar ve inşaat fitmaları bölgedeki emlak piyasasını değerlendirdi. Söz konusu toplantıda değerlendirmelerde bulunan  Gizza Homes firması sahibi emlak danışmanı Nezahat Güler ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan sorunlara değindi. 

“EV SAHİBİ VE KİRACI DAVALARI HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR”

MuğlaTürk'te yer alan habere göre, Emlak sektöründeki kiralamalara ilişkin değerlendirmede bulunan Gizza Homes firması sahibi emlak danışmanı Nezahat Güler’de konuşmasında “kira artışlarını değerlendirecek olursanız, şu anda artış yok, bir düşüş yaşanmakta" dedi.

Satışlar konusunda ise faizlerin artmasının emlak piyasasını ciddi bir şekilde etkilediğini söyleyen Güler, "İnsanlar faize yönelmeye başladı. Kiralarda bir geri çekilme yaşanmakta fakat kiralama yapacak kişiler için yeterli gelmiyor" şeklinde konuştu.

 Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN YENİ KONUT KİRALAYAMAZ

Yeni çıkan yasanın konut kiralarını etkilediğini söyleyen Güler, "Fakat asgari ücretle yaşayan bir kişinin konut kiralama yapması çok zor" diye belirtti.

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların hukuka taşındığını anımsatan Güler, bu konu ile ilgili davaların arttığını belirtti. Ev sahipleri için yüzde 25 kira artışının yeterli gelmediğini ifade eden Güler, "Eski kiracılar ev sahipleri tarafından çıkarılmak isteniyor. Davaların bir çoğu bu konu ile ilgili" kaydetti.

"Kiracısını çıkarmak için oğlum veya kızım gelecek, evi satışa çıkarıyorum gibi nedenlerle eski kiracılar çıkarılmak isteniyor" diyen Güler, kiraların yüksek olması sebebiyle eski kiracıların bütçelerine uygun konut bulamadığını dolayısıyla evden çıkamadıklarını anlattı.

 Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

KİRACI GÖÇE ZORLANIYOR

Yaşanan bu sorunlara çare olarak başka şehirlere taşınmanın arttığını söyleyen Güler, "Kanun kiracının yanında fakat ev sahibinin de kiracıyı çıkarması için doğru bir gerekçe sunması gerekiyor.  Doğru olmayan bir gerekçe ile kiracının evden çıkarılması açısından bunun hukuken yaptırımı var. Edindiğimiz bilgilere göre; ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de ev sahibi ve kiracı davaları her geçen gün artmaktadır” dedi.

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

DAP Yeni Levent'te faizler 1,99'a indi!


Geri Dön