19 / 05 / 2024

Asgari ücretliler bayram ikramiyesi alacak mı?

Asgari ücretliler bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli vatandaşlar alacakları bayram ikramiyesini beklemeye başladı. Emekli vatandaşların haricinde asgari ücretli vatandaşlar da bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını merak etmeye başladı. Peki asgari ücretli vatandaşlara bayram ikramiyesi var mı? Detaylar haberimizde...



Bayram ikramiyesi 2022 yılında 1100 TL olarak belirlenmişti. Ancak artan enflasyon nedeniyle Bayram ikramiyesi 2023 yılı itibariyle arttırılacak. Artış yapılacağı kesinlik kazansa da artışın ne kadar olacağı bilinmiyor. Bu nedenle Türkiye genelinde tüm emekliler için Bayram ikramiyesi 2023 ne kadar olacak sorusu sıcaklığını koruyor. Hem emekli maaşları hem de Bayram ikramiyesi ile ilgili önümüzdeki günlerde kesin, net açıklamanın yapılması bekleniyor. Bayram ikramiyelerinin yanı sıra gündemdeki bir diğer önemli konu da asgari ücretliler. Asgari ücretliler için Bayram ikramiyesi verilmediğinden dolayı milyonlarca çalışan Resmi Gazete asgari ücret ikramiyesi kararı alındı mı, Asgari ücretliye ikramiye son dakika gelişmesi var mı sorularının yanıtlarını arıyor.

ASGARİ ÜCRETLİ VATANDAŞ BAYRAM İKRAMİYESİNDEN FAYDALANABİLECEK Mİ?

Resmi Gazete asgari ücret ikramiyesi konusunda henüz net, somut bir adım atılmadı.  Asgari ücretliye ikramiye başvurusu yapılmaya gerek kalmadan ikramiyeler verilecek. Ancak bu konuda resmi düzenlemenin yapılması bekleniyor. Seçim öncesinde hükümetten bu yönde bir karar gelebilir. Asgari ücretliye ikramiye son dakika konusunda bu nedenle  şu ana kadar somut bir gelişme yok.

Asgari ücretli çalışanlar şu anda 8500 TL maaş alıyor. Ancak yılın ilk aylarında artan enflasyon, maaşların erimesine yol açtı. Bu nedenle de asgari ücretliler, ikramiye verilmesini bekliyor.  Asgari ücret ikramiyesi onaylandı mı son dakika sorularının yer aldığı gündemde gözler yetkililerden gelecek cevaplara çevrilmiş durumda.


Geri Dön