02 / 05 / 2024

Asgari ücretlileri üzecek açıklama: Yüksek zam bekleyen milyonlara kötü haber

Asgari ücretlileri üzecek açıklama: Yüksek zam bekleyen milyonlara kötü haber

Gazeteci Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği bir görüşmenin ardından, TGRT canlı yayınında bu görüşmenin detaylarını paylaştı ve 2024 yılında memur maaşları ve asgari ücret zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar, iyi bir zam beklentisi içi



Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeye dair detayları paylaşarak, emekli maaşı ve asgari ücret konularında kulis bilgilerini aktardı. Cem Küçük, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek arasında bir sorun olmadığına dair bilgi aldığını belirterek, "Erdoğan ile Şimşek'in arası kötü" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TGRT Haber sunucusu Cem Küçük, asgari ücret zammıyla ilgili enflasyon oranında bir artış yapılacağına dair aldığı kulis bilgisini paylaştı. Küçük, "Asgari ücret konusunda enflasyon oranında bir artış bekleniyor. Ekstra bir zam talebi olmayacak," dedi. 

Ayrıca memurlar için çalışmaların sürdüğünü, emekliler için düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Enflasyonun üzerinde bir zam olacağına dair işaretler var, ancak net rakamı Erdoğan açıklayacak. Türkiye'nin ekonomik durumu zor, dövize olan ihtiyaç devam ediyor," şeklinde konuştu. Erdoğan ile Şimşek arasında sorun olmadığını da vurguladı.

ASGARİ ÜCRETTE 3 FARKLI FORMÜL 

Bu arada Ocak 2024'te yapılacak olan asgari ücret zammıyla ilgili masada 3 farklı formülün yer aldığı konuşuluyor. 

Merkez Bankası'nın Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, 2023 yıl sonu enflasyonunun %67,22 olacağı tahmin ediliyor. Bu tahmin, asgari ücrete %67,22 zam yapılması gerektiği anlamına geliyor. 

İkinci formül ise Temmuz sonrası 6 aylık enflasyon farkını baz alıyor ve bu farkın %39,61 olacağı tahmin ediliyor. 

Ayrıca, 2024 asgari ücret zammı görüşmelerinde memur maaşlarındaki zam da dikkate alındığında, asgari ücrete %51,46 zam yapılması gerektiği sonucu ortaya çıkıyor.

2024 yılının Ocak ayında asgari ücrete %40 zam yapılması durumunda, şu anki 11,402 TL olan net asgari ücret 15,962.80 TL'ye yükselecektir.

2024 yılının Ocak ayında asgari ücrete %45 zam yapılması durumunda, 11,402 TL olan net asgari ücret 16,532.80 TL'ye çıkacaktır.

Aynı şekilde, 2024 yılının Ocak ayında asgari ücrete %50 zam yapılması halinde, 11,402 TL olan net asgari ücret 17,103.80 TL'ye yükselecektir.

Son dakika! Akdeniz'de korkutan deprem

Ekmeğe üç ayda ikinci zam

Toplu taşımaya bir kez daha zam geldi: İşte yeni tarife

 


Geri Dön