23 / 05 / 2024

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ek

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ek

Farklı sektörlerde çalışan binlerce işçi, Kurban Bayramı'nda da çalışıyor. Bayramda çalışanlar, fazla mesai ücretlerinin ne kadar olduğunu araştırıyor. Asgari ücretli çalışan, bayram mesaisini ne kadar alacak? İşte tüm ayrıntılar...



TELAFİ ŞEKLİNDE YAPILAMAZ
Bazı işyerlerinde yapılan 'bayramda çalış, izni sonra kullanırsın' uygulaması ise hatalı. Bayramda çalışan işçiye ücret yerine izin verilmesi yasaya uygun değil. Bayram günlerindeki çalışmalar, fazla mesai olarak da kabul edimiyor. İşveren, bayram çalışmasını izin olarak kullandırsa bile çalışanına çift yevmiye ödemek mecburiyetinde.

Bayram mesaisi ücretinin ödenmemesi işçiye haklı fesih ile tazminat hakkı ortaya çıkıyor. Bu durumda ödenmeyen mesai tutarları faiziyle ödeniyor.

https://emlakkulisi.com.tr/bag-kur-emeklilerini-yakindan-ilgilendiriyor-resmen-talep-edildi/713130


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön