28 / 04 / 2024

Asgari ücretlinin ev sahibi olma hayali yerle bir oldu! 

Asgari ücretlinin ev sahibi olma hayali yerle bir oldu! 

2023'te asgari ücret 8 bin 506 lira net 80 kuruş olarak belirlendi ancak harcama kalemlerindeki ve geçim maliyetindeki artış asgari ücreti rahatlatmadı. DİSK/Metalİş`in raporuna göre, asgari ücretli, öğün başına 6,8 lira, eğitim için ise, aylık 74 lira ayırabiliyor.



DİSK/Birleşik Metal İşçileri Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), TÜİK'in tüketim harcaması istatistiklerindeki en yoksul yüzde 20'lik gelir grubunun harcama oranlarını temel alarak gelecek yıl asgari ücretin satın alma gücünü hesapladı. İşte bütün ayrıntılar...

Asgari ücretlinin ev sahibi olma hayali yerle bir oldu! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön