28 / 04 / 2024

Asgari ücretliye 8008 TL nakit destek verilecek! Başvuru yapmak için son 1 ay, kaçırma!

Asgari ücretliye 8008 TL nakit destek verilecek! Başvuru yapmak için son 1 ay, kaçırma!

Yeni yılın başlamasıyla birlikte asgari ücrette değişiklik yapıldı ve işsizlik maaşı da buna paralel olarak arttı. 2023 asgari ücret tespit Komisyonu toplantıları sonucunda belirlenen asgari ücret, işsizlik maaşı için de referans alınacak.



İşten çıkarılan asgari ücretli çalışanlar, başvurularını 30 gün içinde yaparak aylık 8008 TL işsizlik maaşı alma hakkına sahip olacaklar. Bu ödeme, işsizlik maaşı alacak asgari ücretli çalışanların aylık gelirini arttıracak ve maddi açıdan rahatlamalarını sağlayacak.

 Asgari ücretliye 8008 TL nakit destek verilecek! Başvuru yapmak için son 1 ay, kaçırma!

2023 işsizlik maaşı ücretleri

Asgari ücretli çalışanlar, işlerinden kendi istekleri veya kusurları dışında ayrılmak zorunda kaldıklarında devlet tarafından işsizlik maaşı ödemesi alabiliyorlar. İşsizlik maaşı miktarı asgari ücrete göre belirleniyor ve 2023 yılında asgari ücrete yapılan zamla birlikte artış gösterdi. Yeni asgari ücret, %54'ün üzerinde bir artışla belirlendi ve işsizlik maaşında da bir artışa sebep oldu. Asgari ücretli çalışanların aldığı işsizlik maaşı, brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor.

2023 yılı işsizlik maaşı en az 4.004 TL olurken en fazla 8.800 TL olarak ödeniyor. Bu ödeneği almaya hak kazananlar, iş arayışları ve çalışmama süreleri boyunca her ay düzenli olarak ödeme almaya devam edebiliyorlar. İşsizlik maaşı ödeneği, ödenen işsizlik primine göre belirleniyor ve asgari ücrete yapılan zamla birlikte arttı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön