08 / 05 / 2024

Asgari ücrette 3. zam sinyali! Asgari ücrete 3. zam mı gelecek?

Asgari ücrette 3. zam sinyali! Asgari ücrete 3. zam mı gelecek?

Asgari ücrete yapılacak zam gündemde yer alıyor. Asgari ücrete 3. zam mı gelecek? İşte merak edilen detaylar!



ASGARİ ÜCRET YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞİKLİK OLMUŞTU!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret, başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe gireceği yapılan ara zammın ardından açıklanmıştı. Düzenlemeyi içeren, Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Vatandaşlar zamlı asgari ücretin ne zaman maaşlara yansıyacağını sorguluyor.  Buna göre, asgari ücret zamlı haliyle Ağustos ayında hesaplara yatıracağı açıklanmıştı.

YILBAŞINDA ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ

Kayseri'de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programına katılan ve orada konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını aralamıştı.  Kanun gereği asgari ücrete bir yıl ara ile en az bir defa zam yapılması gerekiyor. Temmuz ayında gelen zam ile birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunluluk ortadan kalkmış olacak. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla Aralık ayındaki zamla ilgili de kapıları araladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama şu şekilde: Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabırlı olmalarını bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum.”

PEKİ ASGAR ÜCRET NE KADAR OLDU?

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6471  TL, net 5500,35 TL olarak belirlendiği açıklandı. Bu şekilde 2022 Ocak dönemine göre net asgari ücrette yaklaşık % 30 oranında artış yapılmıştır. 2021 yılına göre ise net asgari ücretin kümülatif artış oranı yaklaşık % 95 oldu.

İslam Memiş’ten korkutan uyarı: Sizi tokatlarlar

TOKİ sosyal konut projeleri başlamadan meyvelerini vermeye başladı! İşte detaylar!

İndirimli kırmızı et satışı başladı! Kuyruklar sokaklara taştı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön