05 / 05 / 2024

Asgari ücrette 500 dolar önergesi iptal mi oldu? 

Asgari ücrette 500 dolar önergesi iptal mi oldu? 

Herkesin merakla beklediği asgari ücrete ara zam görüşmelerinde ikinci toplantı yapıldı. Toplantı sonrası Türk-İş tarafından yapılan açıklamada "Neticede asgari ücret bir geçim ücreti değildir. İşleri rahatlatmasını istiyoruz. Burada 500 dolardan bahsetmiyoruz, TL üstünden bahsediyoruz.'' açıklaması



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev organizatörlüğünde Çalışma Dairesi Genel Müdürü Sadettin Akil'in başkanlığında yapılan toplantıya işçi sektörünü temsil eden TÜRK-İŞ heyeti ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunu (TİSK) temsil eden heyet katıldı.

Basına kapalı halde yapılan oturumda, Maliye ile Ticaret bakanlıklarının temsilcileri ile beraber Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temsilcilerinin sundukları ekonomik verileri ve raporlarını incelendi.

'500 DOLAR ÜZERİNDEN KONUŞMUYORUZ'

Yeni asgari ücret, eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 500 dolar oranı olacak şeklinde olacağı değerlendiriliyordu. Bilgin, açıklamasında 500 dolar alt sınırını aşacağını söylemişti. Ancak, fahiş kur değerlenmesi hükümeti bu formülü terk etmeye zorladı.

Asgari ücrette 500 dolar önergesi iptal mi oldu? 

Türk-İş'in temsilcisi Ramazan Ağar, toplantının akabinden yaptığı açıklamada, sayısal hedeflere henüz ulaşılmadığını vurgulayarak, "Neticede asgari ücret bir geçim ücreti değildir. İşleri rahatlatmasını istiyoruz. Burada 500 dolardan bahsetmiyoruz, TL üstünden bahsediyoruz. Bugün masada iki taraftan da bizden de bir rakam gelmedi. Müzakereler sürüyor ve bu hafta üçüncü toplantıyı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Asgari ücrette 500 dolar önergesi iptal mi oldu?


Geri Dön