21 / 05 / 2024

Asgari ücrette ara zam var mı? 2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrette ara zam var mı? 2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, yapılmayacak mı? bu sorunun yanıtı milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. İşte detaylar!



2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ALACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretin temmuz ayı için verdiği artış sinyalinin ardından gözler temmuz ayında yapılacağı beklenilen ara zamma çevrildi. EYT düzenlemesi ile yapılan başvurular 1.5 milyonu aşarken, emekli olup çalışan vatandaşların asgari ücretinde de artış olacağı bekleniyor. Emekliliği gerçekleştikten sonra destek primine tabi olarak çalışan asgari ücretli çalışanın aylık net ücreti 638 liraya kadar yükselmiş olacak.

NET ÜCRET 9144 LİRAYA ÇIKACAK!

Asgari ücretten gelen gelir, damga vergisi kalkarken, yalnızca sigorta primi işçi hissesi kesintisi gerçekleşiyor. Çalışan kişinin sigorta primi için aylık ücretinden yüzde 15, sosyal güvenlik destek primine göre çalışanın aylık ücretinden de yüzde 7.5 kesinti yaşanıyor. Asgari ücret ile çalışan kesim aylık 8 bin 506 lira net ücret alıyorken, sosyal güvenlik destek primine bağlı olarak asgari ücretle çalışan emekli çalışanın aylık net ücreti de 9 bin 144 liraya ulaşıyor.

Emekliliğin şartlarını yerine getirenler destek primine bağlı olarak çalışan asgari ücretlinin de aylık net ücreti de 639 lira olacak. Asgari ücretten yüksek ücretle çalışan ve emekli olunduktan sonra aynı işte çalışanların maaşının sigorta primine tabi kısmı da aynı oranda değişecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KRİTİK AÇIKLAMA!

Gerekirse ara zam yapmaktan geri durmayacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası Temmuzda asgari ücretin değerlendirileceğini söyledi.

Yıl başında yüzde 54.66 artış ile birlikte net 8 bin 506 lira olurken, brüt 10 bin 8 lira olan asgari ücrette ara zamda 6 aylık enflasyon verileri belirleyecek. Artışta yıllık enflasyon farkı, işverenin prim yükü gibi pek çok unsur dikkate alınacak. Asgari ücret zammı yüzde 20, 30, 40 üzerinden değerlendirmeler yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön