21 / 05 / 2024

Asgari ücrette masadaki 4 senaryo! İşte telaffuz edilen rakamlar!

Asgari ücrette masadaki 4 senaryo! İşte telaffuz edilen rakamlar!

Milyonlarca işçi ve işveren yeni asgari ücretin ne olacağını merakla bekliyor. Kulislerde konuşulan 4 senaryo ve telaffuz edilen rakamlar bu haberde...



İşverenler daha şimdiden “işçi, işveren ve hükümetin yeni asgari ücret tutarında mutabık kalacağı şekilde, üçlü imzayla çıkarmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, hem işçi hem işletmeleri koruyacak “dengeli asgari ücret” çağrısın da bulundu öte taraftan.

Genel Başkan Özgür Burak Akkol, “Biz tekrar elimizi taşın altına koyacağız. Tekrar üçlü imza ile bu süreci nihayete erdirmek istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumla karşılaşacağımızı umut ediyoruz Bununla beraber işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da arzu etmiyoruz” diye özetledi görüşlerini...

TOPLANTI ARALIKTA

Asgari ücrette masadaki 4 senaryo! İşte telaffuz edilen rakamlar!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aralık ayı içinde yapacağı toplantılarla 2023 asgari ücreti netleşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda; Hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiler adına Türk-İş, işverenler adına TİSK yer alıyor. Komisyon, en az 10 üyenin katılımı ile toplanıyor ve oyların çoğunluğu ile karar alınıyor. Komisyonda işçi tarafının da, işveren tarafının da beşer temsilcisi bulunuyor. Oyların eşitliği halinde, (Bakanlığın tespit ettiği) başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılıyor. Mutabakatla belirlenen 2016, 2019 ve 2022’nin ardından, 2023 yeni asgari ücretinin de oybirliğiyle belirlenmesi tüm taraflar için ekstra bir kazanç olacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön