24 / 07 / 2024

Asgari ücrette nefesler tutuldu! Bakan Bilgin: “Beklentileri karşılamayı umut ediyoruz'

Asgari ücrette nefesler tutuldu! Bakan Bilgin: “Beklentileri karşılamayı umut ediyoruz'

Asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşılırken, yarın yapılacak üçüncü oturumdan çıkacak zam oranları için milyonlarca çalışan nefeslerini tuttu bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tüm tarafların beklentilerini karşılamak istediklerini açıkladı.




 YARIN UZLAŞMAYA VARILMASI BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın üçüncü kez toplanacağının altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarın Asgari Ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.”

Asgari ücrette nefesler tutuldu! Bakan Bilgin: “Beklentileri karşılamayı umut ediyoruz

ÇALIŞANLARIN ENFLASYON BASKISINDAN KURTULACAKLARI BİR RAKAM

Asgari ücret zam oranı belirlenirken, enflasyon artışının üzerinde olacak ve çalışan kesimleri rahatlatacak bir  artış yapılması da, milyonlarca çalışanın en öncelikli beklentisi olarak öne çıkıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda  toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini aldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum, doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var. Esnaf da ‘ödeyebileceğimiz bir şey yapın, iş yerimiz açık kalsın’ diyor. Biz burada enflasyonist ortamda, Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği, enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum.

Asgari ücrette nefesler tutuldu! Bakan Bilgin: “Beklentileri karşılamayı umut ediyoruz

MİLYONLARCA ÜCRETLİ SAAT 14.00’E KİLİTLENDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde ilk toplantısını  7 Aralık'ta  gerçekleştirdi.  Geçtiğimiz hafta 14 Aralık’ta ikinci oturumunu yapan Komisyonun, yarın saat  14.00’de yapılacak üçüncü toplantısında,  Bakan Nazmi Bilgin’in ifadesiyle uzlaşmaya varılması ve milyonlarca asgari ücretlinin yüzünün gülmesi bekleniyor.

Yarınki oturumda, Hazine ve Maliye  Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden talep üzerine gelecek ilave veriler görüşülecek. Toplantıda, işçi ve işveren temsilcileri ise rakamlar üzerinden pazarlık gerçekleştirirken, asgari ücret zam miktarında da son karara varılması bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön