06 / 05 / 2024

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

2023 yılına son üç ay kalmışken asgari ücret için rakamlar netleşmeye başlıyor. Hemen hemen bütün uzmanlar tarafından ise ortaya atılan tek bir rakam var. İşte detaylar…



"ARALIK AYINDA DA ZAM YAPACAĞIZ"

TGRT’den Rümeysa Kaya’nın haberine göre; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) merkez binasında düzenlenmiş olan Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kurulu Toplantısı’nda yapmış olduğu açıklamada asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Biz Bakanlık olarak üzerimize düşen her şeyi yapmış bulunduk. 2 bin 825 TL’ydi. Asgari ücret, tarihinin en yüksek artışı ile arkasından temmuz ayında da artış yaptık. Şimdi aralık ayı geliyor, aralıkta da yapacağız” açıklamalarını kullandı.

EN AZ YÜZDE 40 ZAM YAPILACAK

2023 yılının asgari ücretinin de yine aynı şekilde enflasyon üzerinde güçlü bir artış ile belirlenmesi beklenmekte. Orta Vadeli Program hedefi göz önüne alındığında asgari ücrette en az 7. 500 Türk Lirası iddiaları yer alıyor.

Alanında ünlü vergi uzmanlarına göre; asgari ücret artışının yüzde 40 seyirlerinde yapılması söz konusu olabilir. Bu da 5 bin 500 TL olan asgari ücret seviyesinin 7 bin 750 TL civarına yükselmesi anlamına geliyor. Bu ücretin ise enflasyona göre yükselmesi de söz konusu olabilir.

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Akaryakıtta son dakika! Benzin ve motorinde indirim haftası! Opet, Total, PO, Shell 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Eylül ayı Mazda6 fiyatları ne kadar oldu? İşte 23 Eylül 2022 fiyat listesi...


Geri Dön