30 / 04 / 2024

Asgari ücrette yeniden hesaplama yapıldı! İşte masadaki rakam

Asgari ücrette yeniden hesaplama yapıldı! İşte masadaki rakam

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklifi yasalaşması için TBMM komisyonuna gönderilmişti. Teklifte işveren sigorta prim desteği yüzde 58 oranında yükseltildi. Böylece yeni yıldaki asgari ücret zammı hakkında yeni hesaplamalar geliyor. İşte tüm detaylar...



Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin sunumu yaptı. Yeni bütçedeki kalemler asgari ücretin belirlenmesinde önemli rol oynuyor.... Bütçede en dikkat çeken kalemlerden biri işveren sigorta prim desteği olarak karşımıza çıktı. 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde işveren sigorta prim desteğinin yüzde 58 oranında yükseltildi. Asgari ücreti belirleyen en büyük işveren maliyetlerinden sigorta prim desteğindeki bu artış oranı hesaplamaları yeniden hareket kattı. Bu artışın asgari ücrete yansıması durumunda 5 bin 500 TL olan asgari ücretin 8 bin 690 TL'ye yükselebileceği tahmin edilmekte.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETLİ KESİMİ HEYECANLANDIRAN SÖZLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli iddiaların ortaya atıldığı asgari ücrete yapılacak zam konusunda "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözleri milyonlarca insanı heyecanlandırdı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön