17 / 05 / 2024

Asgari ücrette yeniden hesaplama yapıldı! İşte masadaki rakam

Asgari ücrette yeniden hesaplama yapıldı! İşte masadaki rakam

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi teklifi yasalaşması için TBMM komisyonuna gönderilmişti. Teklifte işveren sigorta prim desteği yüzde 58 oranında yükseltildi. Böylece yeni yıldaki asgari ücret zammı hakkında yeni hesaplamalar geliyor. İşte tüm detaylar...



BAKAN BİLGİN: ASGARİ ÜCRETE EN KAPSAMLI MÜDAHALE YAPILACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuştu.

2023 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da "2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar lira, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar lira olacağı öngörülmektedir" dedi.

ASGARİ ÜCRETİ ETKİLEYECEK İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ ARTTI
2023'ün bütçesinde en dikkat çeken kalem ise işveren sigorta prim desteği oldu. 2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan işveren sigorta prim desteği, 2023 yılı için 68,1 milyar TL olarak belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön