10 / 05 / 2024

Asgari ücretteki yüzde 54'lük artış enflasyonu zorlar! Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? 

Asgari ücretteki yüzde 54'lük artış enflasyonu zorlar! Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? 

Ekonomist ve Finans Uzmanı Murat Özsoy, 2023 ile ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. İşe Özsoy'un o açıklamaları...



Medyatava'da yer alan habere göre; Finans uzmanı ve ekonomist Murat Özsoy, TCMB’nin Ekim ayında açıkladığı 2023 yılı tahmini olan yüzde 22,3 enflasyon oranının oldukça üzerinde bir asgari ücret zammı yapıldığına dikkat çekti. 

"2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 506,8 TL olarak açıklanması ile şu anda uygulanmakta olan 5 bin 500 TL’ye göre yüzde 55, 2021 Ocak ayına göre de yüzde 100 oranında bir artış yapılmış oldu" ifadelerini kullanan Özsoy, ve 2023 yılı enflasyon tahmini ile ilgili de konuştu.

Asgari ücretteki yüzde 54 lük artış enflasyonu zorlar! Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? 

Özsoy, 2023 yılı tahmini olan yüzde 22,3 enflasyon oranı tutturulmasının çok iddialı ve zor bir hedef olduğunun altını çizdi. 

ASGARİ ÜCRETİN MALİYETİ FİYATLARA YANSITILIRSA ENFLASYON...

Özsoy, asgari ücretli ile işveren kesimi arasında da farklı bakış açıları olduğuna vurgu yaparak, "Asgari ücretli enflasyondan ziyade gerçek hayatta çok hızla eriyen alım gücünün telafi edilmesi açısından durumu ele alırken, işveren kesimi de 2023 yılı bütçelerini yaparken masraf ve gider yönetimi odaklı bakarak aşırı yükselen maliyetlerini düşürmek çabası içerisinde" açıklamasında bulundu. 

Asgari ücretteki yüzde 54 lük artış enflasyonu zorlar! Asgari ücrete ikinci zam gelir mi? 

Her iki tarafın bu sene için ortak bir zeminde buluşabilmesinin çok zor olduğunu dile getiren Murat Özsoy, konu ile ilgili "8 bin 506 TL olan asgari ücretin işverene olan 11 bin 759,4 TL maliyeti eğer önümüzdeki günlerde fiyatlara yansıtılırsa 2023 yılı enflasyon hedefinin gerçekleşmesi bu açıdan da zora girebilir" ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı. 

2023’te dolar kurunda patlama yaşanacak mı?

Hesaplara toplu para yatacak! Başvuranlar Ziraat Bankası'nda kuyruğa girecek! TCKN 0,2,4,6,8 olanlar peş peşe çekecek...

Asgari ücretten fazla maaş alanlar şaşkına döndü! Maaşlara yeni yılda ne kadar zam gelecek? Uzman isimden şok açıklama!


Geri Dön