28 / 04 / 2024

Asgari ücretten sonra memur maaşlarına da zam geliyor! Resmen belli oldu

Asgari ücretten sonra memur maaşlarına da zam geliyor! Resmen belli oldu

Asgari ücrete yapılan zamdan sonra memur maaşlarına da zam geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık enflasyonunun belli olmasının ardından Ocak ayında memur maaşlarına zam yapılacağını dile getirdi.



Bakan Bilgin sözlerine şöyle devam etti: "Maliye Bakanımızla talepleri birlikte değerlendirdik. Vergide dilimleri için çalışma yapılıyor. Maliye Bakanımız bunu açıkladığı zaman çok önemli etkisi olacak. Kamu çalışanların ücretlerini çok rahatlatacak. 'Ocak ayında aldığımız maaşı neden Temmuz'da alamıyoruz' eleştirileri ortadan kalkacak.

En alt düzeyde ücret alan emekliler var. Çok düşük kaldı. Açıklandığı gün fena değildi, enflasyon şartları içinde az kaldı. Bunlar kim? Prim gün sayılarını tamamlamamışlar, daha çok Bağkur'lular. Devlet 'bu insanlarımıza borçlanma imkanı getirelim' demişler. Prim borçlarını bağladıkları emekli maaşından ödenmiş. Bir sosyal destek bu. Bunların sayısı 500 bin civarında. Bunları da biz nasıl sosyal devlet ücretsiz, gelirsiz kimseyi bırakmaz diye bir düzenleme yaptıysa, bunlar da yeniden ele alınarak düzenlenecek."


Geri Dön