21 / 05 / 2024

ASİAD, Ankara'nın gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor!

ASİAD, Ankara'nın gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği ( ASİAD ), Başkent'in en önemli ihtiyacı olan kentte birlik ve beraberlik duygusu ile ortak hareket yetisini geliştirmek için kolları sıvadı.



ASİAD Başkanı Barış Aydın ile yönetim kurulu üyeleri,  Ankara  Valisi Alaaddin Yüksel’i, Valilik’teki Atatürk Salonu’nda ziyaret etti. ASİAD’ın yeni yönetimine başarılar dileyen Vali Yüksel, Ankara’nın ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve ziraat alanlarına ilişkin bilgileri paylaştığı ASİAD yönetiminden, Başkent’in EXPO 2025’e adaylığı için tam destek vermelerini istedi.


Akyurt’a yapılacak Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’nin bilgilerini de aktaran Yüksel, “ortak aklın” oluşması için sıklıkla bir araya gelinmesi gerektiğini, en önemlisinin de “Ankaralılık bilincini oluşturmak" olduğunu dile getirdi.


Barış Aydın, ASİAD yönetimini devraldıkları andan itibaren, kentin her alanda gelişimi noktasında güç birliğine gittiklerini, burada asıl hedeflerinin "Ankaralı" olma ayrıcalığını tattırmak olduğunu kaydetti.


Ankara'nın sağlıktan, kültüre; eğitimden, ekonomiye kadar her alanda "özel bir kent" olduğunun altını çizen Başkan Barış Aydın, kentin gelişimine katkı sağlayacakları çalışmalarının tamamının hangi ilden gelirse gelsin Başkent'te yaşayan herkese "İyi ki Ankara'dayım, ben Ankaralıyım" duygusu yaşatacağını belirtti.


Barış Aydın, içinde Ankara geçen her ayrıntıda yer almaya çalıştığını, "Ankara sevdalısı" oluğunu anımsatarak, şunları söyledi:


"Kentin kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkmak, kent vizyonunu genişletmek, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık ve benzeri konularda projeler üretme hususlarında alınan kararlarının hız kazanmasını sağlamak ve entelektüel bir dünya şehri oluşturmak için büyük azim içindeyiz. Başkent Ankara’ya yakışır faaliyetler sergilemek için gereken hassasiyeti göstereceğiz ve bunun için de herkesin çalışması gerektiği bilinciyle hareket edeceğiz. Başkent'te sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız kenti Avrupa'nın örnek başkentlerinden yapmak için tüm güçleriyle çalışıyorlar. Bizlere düşen bunun üzerine artı değerler katmak, ortak akılı geliştirmek."



Geri Dön