23 / 07 / 2024

ankara ASİAD çalışmaları

ankara ASİAD çalışmaları

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği ( ASİAD ), Başkent'in en önemli ihtiyacı olan kentte birlik ve beraberlik duygusu ile ortak hareket yetisini geliştirmek için kolları sıvadı.

Adıyaman'daki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından temeli atılan 26 bin 312 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda dış cephe çalışmalarına başlandı.

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İlçe genelinde 5 mahallede çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ankara-Sivas YHT Hattı'ndaki çalışmalar meclis gündeminde!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Niğde otoyolu yapım çalışmaları meclis gündeminde!

Ankara-Niğde otoyolu yapım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ankara ASİAD çalışmaları Haberi

ankara ASİAD çalışmaları

ASİAD Başkanı Barış Aydın ile yönetim kurulu üyeleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’i, Valilik’teki Atatürk Salonu’nda ziyaret etti. ASİAD’ın yeni yönetimine başarılar dileyen Vali Yüksel, Ankara’nın ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve ziraat alanlarına ilişkin bilgileri paylaştığı ASİAD yönetiminden, Başkent’in EXPO 2025’e adaylığı için tam destek vermelerini istedi.


Akyurt’a yapılacak Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’nin bilgilerini de aktaran Yüksel, “ortak aklın” oluşması için sıklıkla bir araya gelinmesi gerektiğini, en önemlisinin de “Ankaralılık bilincini oluşturmak" olduğunu dile getirdi.


Barış Aydın, ASİAD yönetimini devraldıkları andan itibaren, kentin her alanda gelişimi noktasında güç birliğine gittiklerini, burada asıl hedeflerinin "Ankaralı" olma ayrıcalığını tattırmak olduğunu kaydetti.


Ankara'nın sağlıktan, kültüre; eğitimden, ekonomiye kadar her alanda "özel bir kent" olduğunun altını çizen Başkan Barış Aydın, kentin gelişimine katkı sağlayacakları çalışmalarının tamamının...