07 / 05 / 2024

Askeri liseler kapatılıyor!

Askeri liseler kapatılıyor!

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kararıyla yürürlüğe konması planlanan ikinci kanun hükmünde kararnameyle askeri liselerin kapatılacağı beyan edildi. Bu kapsamda harp okulları kapatılmayıp, okullarda okuyan öğrencilerin okulla işbirliği kesilecek.



Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’de yürürlüğe konması planlanan ikinci kanun hükmünde kararnameyle (KHK) askeri liseler kapatılacak, harp okullarındaki tüm öğrencilerin ilişiği kesilecek, subay ihtiyacı üniversitelerden karşılanacak, GATA sağlık bakanlığına bağlanacak.



Al Jazeera’den Didem Özel Tümer’in haberine göre Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde yürürlüğe konacak ikinci KHK kapsamında kapatılması öngörülen Kuleli Askeri Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi ve Işıklar Askeri Lisesi’nin öğrencileri devlet okullarına nakledilecek.


Harp okulları kapatılmayacak, ancak bu okullarda okuyan öğrencilerin okulla işbirliği kesilecek. Harp okulları yalnızca normal liselerden öğrenci alacak.


Daha önce 17-25 Aralık sürecinde polis akademisi ve polis kolejleri için yapıldığı üzere harp okulları da milli savunma bakanlığına bağlanacak.



Yeni Asya


Geri Dön