29 / 05 / 2024

Askeri liseler kapatılıyor mu

Askeri liseler kapatılıyor mu

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kararıyla yürürlüğe konması planlanan ikinci kanun hükmünde kararnameyle askeri liselerin kapatılacağı beyan edildi. Bu kapsamda harp okulları kapatılmayıp, okullarda okuyan öğrencilerin okulla işbirliği kesilecek.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için her sene gerçekleştirilen indirim kampanyası yarın başlıyor.

Balıkesir Edremit'te zeytinlikler imara açılıyor iddiasına belediyeden yanıt!

Balıkesir Edremit’te Zeytinli Mahallesi’nin sakinlerinin “CHP-FETÖ işbirliği ile zeytinlikler imara açılıyor” iddialarına yanıt geldi. Mahallede yer alan 8 bin 320 metrekarelik arsanın imara açılması için ilk adımın daha sonradan kapatılan Zeytinli Belde Belediyesi tarafından atıldığı ortaya çıktı.

Batman'da kaçak yapıların giriş çıkışları kapatılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Batman Belediyesi, şehirdeki kaçak yapıların giriş çıkışlarını kapatıyor.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Emlak Konut Zeytinburnu projesi başlıyor!

120 dönüm arazi içerisinde yer alan Zeytinburnu Askeri Lojmanları için Başakşehir'de inşaat başlıyor.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

Erenköy Köprüsü sökülüyor!

İstanbul'u Anadolu’ya bağlayan demiryolunun üzerindeki Erenköy Köprüsü sökülüyor. Kadıköy’ün en önemli iki arteri, Bağdat ve Şemsettin Günaltay (Minibüs) caddelerini bağlayan köprünün kaldırılması nedeniyle Ethem Efendi Caddesi’nin bir bölümü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Denizli Üçgen Köprülü Kavşakları projesi başlıyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında yapılacak 'Üçgen Köprülü Kavşakları' projesi başlıyor. Tüm hazırlıkları tamamlanan proje için Üçgen Meydanı'ndaki bazı yollar 12 Kasım Cumartesi gecesinden itibaren trafiğe kapatılacak.

Park Bravo mağazaları kapatılıyor mu?

Park Bravo için, mahkeme, verdiği konkordato kararını kaldırdı. Kararın kaldırılması ile birlikte şirkete yönelik hacizler başladı. Mağazalar birer birer kapatılırken, bazı alacaklılar mağazalarda haciz işlemi yaptı.

Gaziantep Beybahçe Mahallesi’nde zarar gören binalar onarılıyor!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alan Beybahçe Mahallesi’nde bombalı saldırının yaşandığı mahallede şarapnel parçalarının izleri, sıva yapılarak kapatılıyor.

Askeri liseler kapatılıyor mu Haberi

Askeri liseler kapatılıyor mu

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’de yürürlüğe konması planlanan ikinci kanun hükmünde kararnameyle (KHK) askeri liseler kapatılacak, harp okullarındaki tüm öğrencilerin ilişiği kesilecek, subay ihtiyacı üniversitelerden karşılanacak, GATA sağlık bakanlığına bağlanacak.



Al Jazeera’den Didem Özel Tümer’in haberine göre Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde yürürlüğe konacak ikinci KHK kapsamında kapatılması öngörülen Kuleli Askeri Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi ve Işıklar Askeri Lisesi’nin öğrencileri devlet okullarına nakledilecek.


Harp okulları kapatılmayacak, ancak bu okullarda okuyan öğrencilerin okulla işbirliği kesilecek. Harp okulları yalnızca normal liselerden öğrenci alacak.


Daha önce 17-25 Aralık sürecinde polis akademisi ve polis kolejleri için yapıldığı üzere harp okulları da milli savunma bakanlığına bağlanacak.



Yeni...