29 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için her sene gerçekleştirilen indirim kampanyası yarın başlıyor.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu sene borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim müjdesi verdi. Verilen detaylara göre, ayrıca arsa alıcıları için de yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.

Konut ve iş yerleri için esnek ödeme ile yüzde 25 indirim

Verilen detaylara göre, yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da faydalanabilecek. Söz konusu borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanabilecek.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 24 Nisan – 18 Mayıs 2023 tarihleri arasından ilgili bankaya başvurularını yapacak. Söz konusu bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında bu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak.

Yine verilen detaylara göre, alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini gerçekleştirmiş olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da bulunmamalı.


Geri Dön