27 / 04 / 2024

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın sona eriyor!

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın sona eriyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının başlatmış olduğu yüzde 25 indirim kampanyası yarın sona erecek.



Çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, her yıl olduğu gibi bu sene de borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim müjdesi vermişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, ayrıca arsa alıcılarına da yüzde 12,5 oranında indirim yapılıyor.

TOKİ ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın sona eriyor!

TOKİ'den indirim müjdesi

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da yararlanacak. Söz konusu borçlarının tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyelerinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapacakları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanacak.

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen bu kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları yarına kadar kadar ilgili bankaya başvuru yapacak. Yarından sonra yapılacak olan borç kapatmalarında bu indirim oranından faydalanılamayacak.

Yine verilen detaylara göre, alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yatırmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da olmaması gerekli.


Geri Dön