30 / 04 / 2024

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası işte bu tarihte sona erecek!

TOKİ'ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası işte bu tarihte sona erecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yüzde 25 indirim 18 Mayıs tarihinde sona erecek.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, bu sene de borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim müjdesi verdi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ayrıca arsa alıcılarına da yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak.

TOKİ ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası işte bu tarihte sona erecek!

Konut ve iş yerleri için indirim müjdesi

Aktarılan bilgilere göre, merakla beklenen TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası 2023'ten bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da yararlanacak. Söz konusu borçlarının tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yapacakları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından faydalanacak.

Pek çok kişinin merakla beklediği söz konusu bu kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 18 Mayıs 2023 tarihine kadar ilgili bankaya başvuracak. 18 Mayıs tarihinde sonra gerçekleştirilecek olan borç kapatmalarında bu indirim oranından faydalanılamayacak.

Yine verilen bilgiye göre, alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu da bulunmaması gerekiyor.


Geri Dön