14 / 05 / 2024

Askerliğini uzatanlara görev tazminatı kapıda!

Askerliğini uzatanlara görev tazminatı kapıda!

6 aylık zorunlu askerlik hizmetinin bitmesine rağmen askerlik görevini 6 ay daha uzatana devlet tarafından bir çok alanda destek sağlanıyor. Peki bu destekler neler? İşte detaylar...



Vatani görevini 12 aya tamamlamak isteyenler için  her ay en az asgari ücret kadar düzenli maaş ve sigorta desteğinde bulunulacak. Böylece 6 ay boyunca ödenecek tutar 51 bin lirayı bulacak. 

MAAŞ VE SİGORTA 

Posta'nın haberine göre ,Askerlik süresi 2019 yılında 12 aydan 6 aya düşürüldü. Ancak son yapılan düzenleme ile terhis süresinden sonra askerliğini 12 aya tamamlamak iseyenler için önemli imkanlar sağlanacak. Asgari ücrete yapılan artış, ödenecek tutarı da büyük oranda etkiledi. 31 Aralık’a kadar net ödenen tutar 5 bin 500 lirayken, zam ile birlikte bu tutar 1 Ocak itibarıyla  yüzde 55 artışla 8 bin 500 liraya yükseldi. 

Askerliğini uzatan er ve on başıya bu tutarda ödeme yapılacak. Ancak çavuşlarda ödeme bunun üstünde belirlenecek. Böylece askerliğinin süresini uzatanların eline 6 ayda yaklaşık 51 bin lira geçmiş olacak. Bunun yanı sıra ikinci 6 aylık dönemde maaşın yanında yine devvlet tarafından sigorta da yatırılacak. Bu imkanlardan Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır gibi illerdeki sınır (hudut) birliklerinde görev yapanlar yararlanacak.

Peki devletin askerliği uzatanlara tanıdığı hakların yanında ailesinede hak tanınıyor mu ? Tanınan bu haklar hangi alanlarda ? İşte merak edilen o haklar..
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön