27 / 04 / 2024

Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar!

Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar!

Askerliğini sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapmış olanlar, askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı yakalıyor. Peki, nasıl erken emekli olabilirsiniz? Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar...



ERKEN EMEKLİLİK İÇİN KAÇ GÜN ASKERLİK BORÇLANMASI YAPILMALI?

Ahmet G. isimli bir okuyucu, "Sigorta başlangıç tarihim 24.02.2000. Askerlik başlangıç tarihi 26.08.1996. Prim günüm doldu, emeklilik için 60 yaşı bekliyorum. Erken emekli olabilmek İçin askerlik borçlanması yapmalı mıyım? Kaç gün borçlanmalıyım?" sorusunu yöneltti ve Ahmet Kıvanç yanıtladı.

Habertürkcomtr yazarı Ahmet Kıvanç "Askerlik vazifesini, sigortalı çalışmaya başladıktan sonra yapmış olanlar askerlik borçlanması ile sadece eksik prim günlerini tamamlar." ifadelerini kullanarak bu nedenle yapılan askerlik borçlanması, erken emeklilik hakkı sağladığını belirtti. Kıvanç, sadece prim günü eksiği sebebiyle emeklilik tarihinin daha da gecikmesinin önüne geçtiğini de ekledi.

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ekAhmet Kıvanç; buna karşılık, askerliğini sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapan vatandaşlar askerlik borçlanması ile sigorta başlangıç tarihini öne çekebildikleri için daha erken emekli olabildiğini de vurguladı.

Emeklilik yaşı 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayan erkekler için 60’a yükseltildiğini hatırlatan Kıvanç, daha önce çalışmaya başlayanlar için ise kademeli yaş uygulaması bulunduğunu bildirdi. Kıvanç, emeklilik yaşı ve prim günü koşulu sigorta başlangıç tarihine göre ayarlanabildiğini de kaydetti.

Ahmet Kıvanç tarafından yapılan açıklamaya göre; askerliğini sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapan kişilerin sigorta başlangıç tarihi, borçlanma yaptıkları gün kadar geriye çekiliyor. Askerlik süresinin tamamını borçlanmak gerekmiyor. Sadece ihtiyaç duyulan gün kadar borçlanma yapmak yeterli olarak görülüyor.

Peki, erken emekli olabilmek için kaç gün emeklilik borçlanması yapılması gerekiyor? İşte bütün detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön