27 / 04 / 2024

Aldığınız rapor ile birlikte erken emekli olabilirsiniz! Siz de bu detayları okumadan emekliliği beklemeyin

Aldığınız rapor ile birlikte erken emekli olabilirsiniz! Siz de bu detayları okumadan emekliliği beklemeyin

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) alınan belge ile erken emekli olmak mümkün. Alınan belge ile birkaç yıl önce emekli olmanız mümkün. İşte detaylar...



Emeklilikte SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı’na bağlı olmanız, emeklilik tarihinizi belirliyor. Sistem çok karmaşık gibi görünse de aynı şekilde önemli fırsatlar da önümüze seriyor. Ama bunlar çok fazla bilinmiyor. İşte hemen hemen herkesi ilgilendiren o incelikler…

SİGORTALI ANNELER

Sosyal güvenlik sistemi özel olarak kadınlara bir takım ayrıcalıklar tanıyor. Bunlardan biri ise sahip olunan her çocuk için borçlanma hakkı. Bu imkan üç çocuğa kadar borçlanma ile 2160 gün, yani altı sene oluyor. Yani altı sene kazanılabiliyor.

ENGELLİ ÇOCUĞU OLANLAR

Başkasının bakımına muhtaç olan engelli çocuğuna bakan anneler için ise erken emeklilik hakkı tanınıyor. Annenin 1 Ekim 2008 günü sonrası prim gününün dörtte biri (% 25) kadar bir süre, toplam primlerine eklenmiş oluyor. Bu ilave edilen prim, yaş şartından da düşmüş oluyor.

1 – 2 SENE ÖNE ÇEKİYOR

Erkekler için verilen en önemli avantaj ise askerlik süresini borçlanmak. Eğer sigortalı bir işe girmeden önce askerlik gerçekleşmiş ise daha sonra askerlik borçlanması ile ilgili olarak sigorta başlangıç tarihi askerlik süresi kadar geri çekilebiliyor ve borçlanma gerçekleşen süreler emeklilik primine eklenmiş oluyor.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön