09 / 05 / 2024

Aldığınız rapor ile birlikte erken emekli olabilirsiniz! Siz de bu detayları okumadan emekliliği beklemeyin

Aldığınız rapor ile birlikte erken emekli olabilirsiniz! Siz de bu detayları okumadan emekliliği beklemeyin

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) alınan belge ile erken emekli olmak mümkün. Alınan belge ile birkaç yıl önce emekli olmanız mümkün. İşte detaylar...



VERGİ İNDİRİMİ

Yasal düzenlemeler ile birlikte çalışma gücünü kaybetmiş olan ve sürekli rahatsızlığı ya da engeli olan kişilere erken emeklilik imkanı tanıyor. Bunlardan biri ise engelli emekliliği; doğuştan meydana gelen engellilik ya da rahatsızlık sonucu alınan vergi indiriminin ardından hak ediliyor. Burada da en az % 40 iş görme kaybı aranıyor.

İŞ GÜCÜ KAYBI

Çalışma aşamasında ortaya çıkan sağlık rahatsızlığı veya iş kazası sonucu çalışma gücünün en az % 60’ını kaybeden kişiler, SGK’dan sağlık raporu alıp, ‘malulen emekli’ olabilir. Bunun için ise en az 1800 gün prim yeterli olur. Kanser, epilepsi aynı zamanda demans gibi hastalıklar bu kapsam dahilinde değerlendiriliyor.

YIPRANMA HAKKI

Erken emekliliği sağlayan yöntemlerden biri de ‘yıpranma payı’ oluyor. Buna ise ‘fiili hizmet süresi zammı’ da denmekte. Yıpranma hakkından hem SGK’lı kişiler, hem de memurlar yararlanabiliyor.

YAŞ ŞARTIYLA SAĞLANAN HAK

Kısmi emeklilik de olan bu yöntemde; 8 Eylül 1999 gününden önce sigorta girişi olan kişiler 3600 gün ile 15 senelik sigortalılık süresini  bitirince yaş şartından emekli olabiliyor.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor! Tüm zamanların en yüksek kapanışı gerçekleşti

Başvuran kişilerin hesaplarına 7 bin 200 lira yatacak!  Bu yardımdan kimler yararlanabilir? Hepsi bu haberde…

Hesaplara 263 lira ve 190 lira yatmaya başladı! Online şekilde bu para yardımından yararlanabilirsiniz

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön