02 / 05 / 2024

Hesaplara 263 lira ve 190 lira yatmaya başladı! Online şekilde bu para yardımından yararlanabilirsiniz

Hesaplara 263 lira ve 190 lira yatmaya başladı! Online şekilde bu para yardımından yararlanabilirsiniz

SGK’dan yapılan açıklamaya göre; hasta bezleri bedelleri hasta ve hasta yakınlarının banka hesaplarına yapmaya başladı. Peki hasta bezi yardım paraları nasıl alınır? İşte detaylar…



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Temmuz 2022 gününde yürürlüğe giren düzenlemenin ardından hasta bezleri bedellerini, aylık şekilde hasta veya hasta yakınının banka hesabına ödemeye başladı. Yapılan düzenleme öncesi sadece sözleşmeli şekilde medikallerden ve eczanelerden alınabilen hasta bezlerini artık vatandaşın isteği şekilde istediği yerden alabilmesinin önü açıldı. Tüm bunlar ile birlikte hasta bezi temini için iki ayda bir şekilde reçete düzenlenmesi uygulaması da kaldırılmış oldu. Vatandaşlar online şekilde başvuru yaparak hızlı bir şekilde ödemelerini alabilme olanağını bulmuş oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan  Adana  Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Canbolat, sistemin yararlarını anlattı.

SAHTE RAPOR, EKSİK REÇETE YAKINMALARI VARDI

Hasta bezi ihtiyacı olan kişilerin bu değişiklik ile birlikte çok daha kolay bir şekilde ihtiyaçlarının alınabileceğini ifade eden Canbolat, değişikliğe gidilmesinin birçok nedenleri olduğunu dile getirdi. Daha önceki var olan sistemden birçok vatandaşın şikayetçi olduğunu ifade eden Canbolat, “Eski sistem ile ilgili bazı yakınmalar vardı. Bazı reçetelerin eksik veya  sahte rapor kullanıldığı iddia ediliyordu. Kurumun yapmış olduğu değişiklik ile bu iddialar ortadan kalktı. Artık her şey online sistem ile yürütülüyor. E - rapor üzerinden sistem devam ediyor.. Vatandaş, SGK'nın medula sistemi ile birlikte online başvuru yapıp ödemesini alabilmekte. Ücreti aldıktan sonra istediği yerden hasta bezini satın alıyor. Burada ise aylık olacak şekilde yetişkinler için 263 lira, çocuklar için 190 lira ödeme gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Hesaplara 263 lira ve 190 lira yatmaya başladı! Online şekilde bu para yardımından yararlanabilirsiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön