28 / 04 / 2024

Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar!

Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar!

Askerliğini sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapmış olanlar, askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı yakalıyor. Peki, nasıl erken emekli olabilirsiniz? Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar...



YEDEK SUBAYIN ASKERİ ÖĞRENCİLİK DÖNEMİ BORÇLANMASI

Arda T. isimli bir okuyucu ise Ahmet Kıvanç'a şu soruyu yöneltti: "Sigorta başlangıcım 2 Aralık 1996. 21 Ocak 1974 doğumluyum. Toplam 5.461 prim günüm bulunuyor. Kalan 1 yıllık primi isteğe bağlı olarak ödüyorum. Askerliğimi 1997- 99 yıllarında yedek subay olarak yaptım. Dört aylık askeri öğrencilik dönemi için borçlanma yapmam bana bir avantaj sağlar mı?"

Ahmet Kıvanç ise bu soruyu, "SSK’dan emeklilikte 5825 prim günü ve 56 yaşa tabisiniz." diyerek yanıtlama başladı. Askeri öğrencilik dönemini borçlanılmasının okuyucuya bir öncelik sağlamadığını belirtti. Ahmet Kıvanç ek olarak "Daha önceki süreleriniz SSK statüsünde ise prim gününüzü tamamladıktan sonra isteğe bağlı sigorta primi ödemeyi durdurup emeklilik yaşını bekleyebilirsiniz." dedi.

Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar!NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Salim A. isimli bir okucu ise son olarak Ahmet Kıvanç'a şu soruyu yöneltti: "20 Şubat 1971 doğumluyum. Askerliğimi 1992 yılında yaptım. 31/12/1999 tarihinde isteğe bağlı sigortaya başladım, 10 yıl 8ay 2 gün ödemem var. Sonra ek-5 tarım sigortasına geçtim. Buradan da 214 gün sigortam bulunuyor. On yıldır prim ödemesi yapamıyorum. Bu şartlarda nasıl ve ne zaman emekli olabilirim? Ne kadar prim ödemem gerekir? Hiç ödemezsem ne olur?"

Ahmet Kıvanç ise bu soruyu "Mevcut koşullarda BAĞ-KUR’’dan normal emeklilik için 9000 gün ve 60 yaşa tabisiniz. Kısmi emeklilikte ise 5400 prim günüyle 62 yaşa tabisiniz." diyerek yanıtladı.

Ardından okuyucunun SSK’dan normal emeklilikte ise 7000 gün ve 60 yaşa tabi bulunduğunu belirten Kıvanç "Ancak, 7000 günü tamamlamanız zor görünüyor." dedi.

Ek – 5 tarım sigortası kapsamında okuyucunun 35 ay daha prim ödemesi gerektiğini belirten Kıvanç, sigorta başlangıç tarihini 8 Eylül 1999 tarihine çekecek şekilde askerlik sürenizin dört aylık kısmını borçlanılması durumunda, okuyucunun başka prim ödemenize gerek kalmadan 60 yaşında emekli olabildiğini söyledi.

Bankalarda son dakika depremi! Hiç kimse beklemiyordu, Halkbank, İş Bankası, ING, Ziraat, Akbank arka arkaya açıkladı!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiriyor! Maaşlara 823 lira ek

Mutfak tüpüne gelen indirim bayram ettirdi! İşte Aygaz, İpragaz, Mogaz 10 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor! Resmen talep edildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön