28 / 04 / 2024

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü yaptığı açıklamada "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." diyerek, "Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!" dedi.



ASKON Eskişehir Başkanı Ali Semih Ünlü gündemden düşmeyen deprem ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. ASKON Başkanı Ünlü açıklamasında "Biz Eskişehir'in iş adamları olarak, yaklaşan seçimlerde konuşulması gereken en önemli konunun deprem ve depreme hazırlık olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Açıklamasında "Prof. Dr. Naci Görür geçtiğimiz günlerde 6 Şubat depremi ile ilgili konuşurken gözyaşlarına hâkim olamadı ve mega kent İstanbul dışında, aralarında Eskişehir'in de yer aldığı 20'ye yakın ili sayarak "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu şehirler. Bunların altındaki faylar oldukça da güçlü. Ve her şehirde 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var" ifadelerini kullanan Ünlü "Bu haberi sanıyorum herkes okumuştur." dedi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Prof. Dr. Naci Görür'ün gözyaşları içinde saydığı illerden biri olan Eskişehir'de yaşıyoruz" idyen Ünlü,  "Şunu söylemeliyiz ki, Eskişehir'de yaşayanlar olarak, bir gün başımıza geleceğini bildiğimiz depremlere ne kadar hazırlıklı olduğumuz konusunda oldukça endişeliyiz. Ne zaman bir deprem olsa "Deprem öldürmez, bina öldürür" denir. 6 Şubat tarihindeki depremlerde de gördük ki, 2000'den sonra yapılan binaların çok, çok azı yıkıldı. Görülüyor ki, Marmara Depremi'nden gerekli dersleri çıkarmışız." diye konuştu.

ASKON Başkanı Ali Semih Ünlü: Deprem uzmanı ağlıyor biz de korkuyoruz!

Ünlü açıklamasında "Bizler, 'inançlı insanın ölümden korkmayacağını' söyleriz, fakat alınmayan önlemden, hazırlıksız yakalanmaktan korkarız. Biz, ölümden değil, ama eksik tedbir almaktan, depreme hazırlıksız ve plansız yakalanmaktan korkuyoruz. Eskişehir ilimiz aslında şanslı 19 şehirden biri. "Yapı denetim sistemi" 2001'de aralarında Eskişehir'in de yer aldığı pilot şehirlerde uygulanmaya başladı ve belediyelerimiz, yasa ile gelmiş olan söz konusu bu sistemi 22 senedir uyguluyor. Fakat son depremlerde gördük ki, deprem sonrası uygulanacak erken ve orta vadeli işler hakkında ve kentsel dönüşüm konusunda bir hayli eksiğimiz maalesef de mevcut" dedi.


ASKON Başkanı Ünlü konuşmasının devamında "Buradan hareketle ASKON Eskişehir olarak diyoruz ki: "Biz, Eskişehir ilinin iş adamları olarak, bu seçimde hangi partiden olursa olsun, adayların; eli yüzü düzgün planlarla, deprem öncesi, anı ve sonrasında kent olarak hangi tedbirleri alacağımız ve yapacaklarımız hususunda söyleyecekleri pek çok şey olsun beklentisindeyiz. Biz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen kişilerin, seçim çalışmalarına başladıkları ilk andan itibaren, son zamanlarda gündemden düşmeyen deprem konusuna ne kadar hâkim olduklarını göstererek, biz Eskişehirlilerin içini rahatlatmasını istiyoruz" dedi.

 

33 istasyonun 4.6 dediği dün geceki Hatay depremini, AFAD 3.7 olarak açıkladı! Uzman isim Kandilli'den veri istedi!

Yeni yılda ev sahibi olacak burçlar belli oldu! 2024'te bu burçlar konut alacak!

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!


Geri Dön