29 / 04 / 2024

Asya ve Avrupa kıtası birleşiyor! Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanıyor!

Asya ve Avrupa kıtası birleşiyor! Kuzey Marmara Otoyolu tamamlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek Kuzey Marmara Otoyolu’nun Nakkaş-Başakşehir kesimi için ihaleye çıkıyor...



3. Boğaz Köprüsü’nü de kapsayan proje Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılacak. Proje ile Kuzey Marmara Otoyolu’nun Asya-Avrupa bağlantısı tamamlanmış olacak.

TEMİNAT 25 MİLYON TL

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde bulunan Nakkaş-Başakşehir otoyolu ve bağlantı yollarının yap-işlet-devret modeliyle yaptırılmasıyla ilgili ihale Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce gerçekleşecek ihaleye katılım gösterek firmaların 25 milyon TL geçici teminat tutarı yatırmaları istenirken, ihale kapalı teklif alma usulüne göre düzenlenecek. 45 kilometrelik otoyol, Kınalı-Odayeri otoyolunun Nakkaş Köyü civarından başlayıp Hadımköy-Deliklikaya Kayabaşı mevkiinden geçerek mevcut Başakşehir kavşağında tamamlanacak.

ULAŞIMI RAHATLATACAK

Asya ve Avrupa kıtasını birleştiren Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nin ulaşımını kolaylaştıracak. Otoyolun 4 şeritli tünelleri dünyanın en geniş tünelleri olma özelliğine sahip ve tamamlandığında bağlantı yolları dahil toplam 400 kilometrelik kesintisiz bir otoyol yapılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir kesimi ihalesi 21 Mayıs'ta!


Geri Dön