29 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu dünya çapında ses getirecek!

Kuzey Marmara Otoyolu dünya çapında ses getirecek!

Bittiğinde dünyanın en geniş tünellerine sahip olacak olan Kuzey Marmara Otoyolu, dünyanın konuştuğu projeler arasında yer alıyor. Toplamda 400 kilometrelik uzunluğa sahip olan yol, Asya ve Avrupa kıtalarının gözdesi olacak.



Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerini barındıran Marmara Bölgesi’nin ulaşımını rahatlatacak yüksek standartlı, güvenli, kaliteli ve kesintisiz bir ulaşım yatırımı olma özelliğini taşıyor. Para'da yer alan habere göre, Kuzey Marmara Otoyolu’nun dört şeritli tünelleri, dünyanın en geniş tünellerine sahip. Kamu Özel Ortaklığı kapsamında Y1D (Yap-îşlet-Devret) olarak yapılandırılmış olan proje, Tekirdağ ve Sakarya arasında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı bağlantı yolları ile birleşiyor. Mevcut ulaşım ağları ve özellikle, İstanbul Boğazı geçişlerinde kapasitenin üzerinde olan trafik yükünü önemli ölçüde azaltıyor. Tamamlandığında bağlantı yolları dahil toplam 400 kilometrelik yola sahip olacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun ana mühendislik yapıları, viyadük, tünel, üst geçitler, alt geçitler ve menfezlerden oluşturuyor.

Projenin tamamlanması ile; Kuzey Marmara bölgesinde Doğu-Batı istikametindeki ana ulaşım arterleri civarında gelişerek büyüyen, kentleşme ve sanayileşmenin oluşturduğu bölgesel trafik ile bölgeden geçen şehirlerarası ve uluslararası trafik birbirinden ayrıştırılarak ulaşımdaki hizmet kalitesinin ve güvenliğinin artırılması hedefleniyor. Kuzey Marmara Otoyolu Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, “Kuzey Marmara Otoyolu’nun yılın üçüncü çeyreğinde İzmit bağlantı

yolunun ve yolda bulunan beş adet tünelin ve yıl sonuna kadar tüm kesimlerin trafiğe açılması hedeflenmektedir. Böylece Kınalı’dan Akyazı’ya kadar 400 km’lik kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol hizmete girmiş olacak” diyor.


"DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK"



Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığından bu yana hem proje hem de şirket bünyesinde çalışan tüm çalışanlar için gerekli önlemler alınarak, çalışma düzenleri tekrardan yapılandırılmış. “Yeni normal sürecin başlamış olması ile birlikte Bakanlığın yayınladığı önlemler şirketimiz içerisinde de uygulanmaya başlanmıştır” diyen Uluğ-tekin, haziran ayının ilk haftası itibari ile çalışanların tümüne koronavirüs testi yaptıklarının altını çiziyor. Uluğtekin, geleceğe dönük yatırım planları hakkında ise şunları söylüyor:

“Kuzey Marmara Otoyolu olarak kesintisiz, konforlu ve güvenli sürüş keyfini en yüksek donanımlı ekipler ile vermeye ve yolumuzu kullananların yol üzerinde bulunan 18 adet Otoyol Hizmet Tesislerimiz ile her türlü ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Dünya çapında ses getiren projelere imza atan ülkemizin yine çok önemli bir projesi olan Kuzey Marmara Otoyolu ile vatandaşlarımıza hizmet vermek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Türkiye için Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi reform, icraat ve değişim yılı olacak. Biz de bu süreçte üzerimizi düşeni hakkıyla yaparak ülkemizin her yönden gelişmesi ve vatandaşlarımızın rahat etmesi için elimizden geleni yapacağız.”

 

Kuzey Marmara Otoyolu bayram için devrede!
 


Geri Dön