03 / 05 / 2024

Ata GYO 2019'da ne kadar kiralama yaptı?

Ata GYO 2019'da ne kadar kiralama yaptı?

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin esaslar tebliğinin 40.3.ç maddesi kapsamında açıklama yaptı...



Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği Madde 40, (3)(ç) bendi uyarınca açıklama yaptı.

ATA Corner Lüleburgaz Projesi'nde 2019 faaliyet yılı içerisinde, Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş., Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş. ve Yeni Mağazacılık A.Ş. ile ciro payı  esasına dayalı kira sözleşmeleri tanzim ve imza edildi. Burger King 2019 yılının Aralık ayında fiilen faaliyete başlamış olup, diğer kiracılar da 2020 yılı içerisinde fiilen faaliyete başlayacaklar.

Kayseri Talas Projesi'nde Burger King'in kiracısı olduğu 3 numaralı bağımsız bölüme 4 numaralı bağımsız bölüm de eklenmek suretiyle, yine ciro payı esasına dayalı yeni bir kira sözleşmesi tanzim ve imza edilmiştir. Proje'deki 1 ve 2 numaralı bağımsız bölümler için de yine Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile ciro payı esasına dayalı kira sözleşmeleri tanzim ve imza edildi.

Adana Ceyhan'da yer alan taşınmaz için de yine Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile ciro payı esasına dayalı bir kira sözleşmesi tanzim ve imza edilmiş olup, Burger King 2019 yılının Ağustos ayında fiilen faaliyete başladı.

Neticeten, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği  (III-48.1) 40. maddesinin (3). fıkrasının (ç) bendi uyarınca; 2019 faaliyet yılında düzenlenen kira sözleşmelerinden elde edilen kira geliri toplamı 639 bin 183 TL.

Ata GYO'nun KAP açıklaması: 
Yeni Düzenlenen Kira Sözleşmeleri: 

ATA Corner Lüleburgaz Projesi'nde 2019 faaliyet yılı içerisinde, Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. ("Burger King"), Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş. ("Koçtaş") ve Yeni Mağazacılık A.Ş. ("A101") ile ciro payı  esasına dayalı kira sözleşmeleri tanzim ve imza edilmiştir. Burger King 2019 yılının Aralık ayında fiilen faaliyete başlamış olup, diğer kiracılar da 2020 yılı içerisinde fiilen faaliyete başlayacaklardır.

Kayseri Talas Projesi'nde Burger King'in kiracısı olduğu (3) numaralı bağımsız bölüme (4) numaralı bağımsız bölüm de eklenmek suretiyle, yine ciro payı esasına dayalı yeni bir kira sözleşmesi tanzim ve imza edilmiştir. Proje'deki (1) ve (2) numaralı bağımsız bölümler için de yine Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile ciro payı esasına dayalı kira sözleşmeleri tanzim ve imza edilmiştir.

Adana Ceyhan'da yer alan taşınmaz için de yine Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. ile ciro payı esasına dayalı bir kira sözleşmesi tanzim ve imza edilmiş olup, Burger King 2019 yılının Ağustos ayında fiilen faaliyete başlamıştır.

Neticeten, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği  (III-48.1) 40. maddesinin (3). fıkrasının (ç) bendi uyarınca; 2019 faaliyet yılında düzenlenen kira sözleşmelerinden elde edilen kira geliri toplamı 639.183.-TL'dir.

Feshedilen Kira Sözleşmeleri: 

2019 yılı içerisinde; Nevşehir Projesi'nde Dinç Havacılık sözleşmesi feshedilmiştir.
ATA Corner Lüleburgaz Projesi'nde ise;

-          D&R kira sözleşmesi feshedilmiş olup, bahse konu iş yeri Koçtaş'a kiralanmıştır.

-          Neşve Cafe kira sözleşmesi de Neşve Cafe'nin keşide ettiği ihtarname ile feshedilmiş olup, Şirketimizce anılan ihtarnameye cevap verilmiştir.

Henüz kiralanmamış taşınmazlarımızın tamamı için kiralama çalışmaları devam etmektedir.


Geri Dön