28 / 04 / 2024

Ata GYO'nun ilk 9 aydaki karı 51.9 milyon TL oldu! 

Ata GYO'nun ilk 9 aydaki karı 51.9 milyon TL oldu! 

Ata GYO, ilk 9 aylık dönemde 293 milyon liraya ulaşan portföy değeri   ve 51.9 milyon TL karlılığı ile başarılı bir performans sergiledi. İşte ayrıntılar...



Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2023 yılının ilk 9 ayında elde ettiği finansal sonuçları paylaştı. 

ATA GYO, 2023'ün ilk 9 ayında elde ettiği başarılı rakamlarla portföy değerini 293 milyon Türk Lirası seviyesine çıkardı. 

ATA GYO'nun bu yılki faaliyetleri güçlü bilanço yapısı ile sürerken, açıklanan rakamlara göre; şirketin 9 aylık net karı 51.9 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 

Ata GYO nun ilk 9 aydaki karı 51.9 milyon TL oldu! 

Ata GYO, Türkiye genelinde perakende odaklı gayrimenkul yatırımlarını merkezine alıyor ve gelirlerini kira getirilerinden elde ediyor. Şirket, cadde mağazaları ve ATA Corner iş modeli ile yüksek getirili portföy hazırlama çalışmalarını da sürdürüyor. 

ATA GYO Genel Müdürü Bedri Kurdoğlu, 2023'ün  ilk 9 ayına ait finansal sonuçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sonuçlardan memnun olduklarını belirten Bedri Kurdoğlu, gelirlerinin ve güçlü portföylerinin büyümeye devam ettiğine de dikkat çekti. 

Kurdoğlu, açıklamasında "Şirket, sağlam finansal yapı ile özkaynaklarını 288 milyon TL seviyesine yükseltmiş olup, Çanakkale, Tekirdağ ATA Corner, Kayseri/Talas ve ATA Corner Lüleburgaz projeleri gibi portföyündeki değerler önemli oranda artış göstermiştir" ifadelerine yer verdi. 

Ata GYO nun ilk 9 aydaki karı 51.9 milyon TL oldu! 

ATA GYO ÇANAKKALE PROJESİNİN İSKAN SÜRECİ TAMAMLANDI 

ATA GYO Genel Müdürü Bedri Kurdoğlu, Çanakkale projesinin iskan sürecinin tamamlandığını ve 2023 yılı içinde tamamlanacak inşaat çalışmalarıyla yeni kira sözleşmelerini başlatmayı ve yeni markalara hizmet vermeyi hedeflediklerinin altını çizdi. 

Bedri Kurdoğlu, bu çalışmaların, toplam gelirlerini yükselterek, güçlü finansal yapılarını ve karlılıklarını koruyarak 2023'ü tamamlama hedefiyle uyumlu olduğunu da dile getirdi. 

ATA GYO, 2023 yılının son çeyreğinde hedefledikleri operasyonel ve finansal hedeflerine ek olarak, yapacakları yeni değerlemelerin bilançosunu daha da güçlendirmesini öngörüyor. 

Ata GYO'nun faaliyet raporunda açıklanan rakamlara göre; şirket söz konusu dönemde, Kayseri binası, Lüleburgaz binası, Çanakkle projesi ve Tekirdağ projesinde yer alan toplam 20 adet bağımsız bölümü kiraya verdi. 

Ayrıca, 30 Eylül tarihi itibarıyla şirketin öz kaynakları 287 milyon 916 bin 972 TL, toplam kaynakları ise 302 milyon 666 bin 388 TL olarak açıklandı. 

Emlak Konut GYO'dan Malatya Battalgazi'ye 1.000 yeni konut!

İş GYO, 2023'ün ilk 9 ayında 962 adet konut sattı! Şirketin hasılatı ne kadar oldu?

Ziraat GYO, 2023'ün 3. çeyreğinde 420,1 milyon TL kira geliri elde etti! 


Geri Dön